Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://bazaryb.klub-malawi.pl/index.php?action=show_fish&id=196

Wydaje mi się,

że opisanie tej rybci jako agresywnej jest wysoce przesadzone.

Osobiście oceniam te ryby jako pokojowe.

Zmieniac?

Kawał dobrej roboty. Przyznam szczerze, że jeszcze tej bazy danych nie znałem. Trochę widać, że jest ona zrobiona na podstawie bazy anglojęzycznej z innej stronki, ale mi to absolutnie nie przeszkadza. Na pewno to jest świetna podstawa, żeby każdy mógł tam coś dodać na temat gatunków, które choduje.

Odnośnie zacytowanego pytanie, to ja proponuje nic nie zmieniać, ale ten kto wydał opinie o "wysoko przesadzonej agresjii tej rybci" może napisać artykuł na ten temat,;) Wyobrażam sobie, że o poszczególnych rybciach będzie z czasem tych artykułów więcej. Wówczas ktoś, kto będzie zainteresowany danym gatunkiem będzie miał szansę poznać różne punkty widzenia,;)

Opublikowano
Aj tam po co zmieniać :-)

Pomyśl lepiej jak zrobić, żeby po wpisaniu w bazę nazwy ryby, automatycznie wpisywało by się także w szukajkę w galerii i pokazywało poniżej wyniki wyszukiwania w formie przesuwnego paska w którym po najechaniu na zdjęcie powiększało by je :-)

Dalo by sie zrobic. Wszystko jest kwestia czasu... A ja na jego nadmiar nie cierpie... ;(

Na razie musze zrobic logowanie do bazy aby inni tez mogli baze edytowac. A nie tylko ja... :)

Niedługo zacznę Ci truć bo właśnie zabieram się za automatykę i będę gniazdka i termometry(7) montował.

Bardzo chetnie. O ile sie efektami na forum pochwalisz...

Opublikowano

A jeszcze lepiej , gdy te efekty opiszesz , obfocisz i zamieścisz na serwisie , który już niedługo będzie w pełni dostępny tylko dla Klubowiczów.

Opublikowano

Fotki idą na bieżąco od demontażu starego, zrywania podłogi, malowania ......... i tak aż do wpuszczenia rybek.

Co ciekawsze elementy nawet z rysunkami (filtracja będzie fajna ale na razie ciiii)

Opublikowano
Fajna baza.. Co bym zmienił -wczytywanie 1 domyślnego obrazka ryby, w miejsce pani ślicznie pozującej z aparatem.

Powiem, że przypadkowo odkryłem,że można tam foty zmieniać.

Zgadza sie. juz o tym myslalem i zapomnialem zrobic... :P

Ja dodam tylko że zamiast temperatury, pH lub wody bardziej przydatna byłaby dieta...

Co masz na mysli ?

Opublikowano

Chodzi o to ze na stronie glownej bazy ryb jest tabela z ktorej mozesz wybrac interesujace Cie gatunki.

3 kolumny sa praktycznie identyczne tzn. Woda, temperatura I pH.

Zamiast jednej z nich (albo jedna dolozyc) fajna bylaby kolumna z preferencjami zywieniowymi (roslinozerna itd)

Opublikowano
Chodzi o to ze na stronie glownej bazy ryb jest tabela z ktorej mozesz wybrac interesujace Cie gatunki.

3 kolumny sa praktycznie identyczne tzn. Woda, temperatura I pH.

Zamiast jednej z nich (albo jedna dolozyc) fajna bylaby kolumna z preferencjami zywieniowymi (roslinozerna itd)

Zrobione

Fajna baza.. Co bym zmienił -wczytywanie 1 domyślnego obrazka ryby, w miejsce pani ślicznie pozującej z aparatem.

Powiem, że przypadkowo odkryłem,że można tam foty zmieniać.

Zrobione

Opublikowano

Moze by tak sie posunac o krok dalej I zrobic cos czego zawsze mi brakowalo w innych bazach.

Chodzi o to ze jak szukalem dajmy na to gatunku roslinozernego w ktorym samice bylyby zolte to musialem przekopywac sie przez setki zdjec...

Wiem ze to duzo roboty bo trzeba przegladac setki zdjec I wklepywac kolory ale moze jakos wspolnymi silami damy rade zrobic dwie tabelki z dominujacym kolorem samca I samicy?

Jak bede mogl w czys pomoc to napisz/wyjasnij co I jak I jazda

BTW chyba w pracy jestes ze Ci te zmiany tak szybko ida :-).