Sir_Yaro Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor #41 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Moze by tak sie posunac o krok dalej I zrobic cos czego zawsze mi brakowalo w innych bazach. Chodzi o to ze jak szukalem dajmy na to gatunku roslinozernego w ktorym samice bylyby zolte to musialem przekopywac sie przez setki zdjec... Wiem ze to duzo roboty bo trzeba przegladac setki zdjec I wklepywac kolory ale moze jakos wspolnymi silami damy rade zrobic dwie tabelki z dominujacym kolorem samca I samicy? Jak bede mogl w czys pomoc to napisz/wyjasnij co I jak I jazda BTW chyba w pracy jestes ze Ci te zmiany tak szybko ida :-). Jakby pare osob chcialo to wprowadzac to nie widze wielkiego problemu....
kotangch Opublikowano 6 Sierpnia 2010 #42 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Tak jak na początku powstawania bazy tak i teraz również służę pomocą, jak co s to piszcie w czym mogę pomoc. Proponuje połączyć ten watek z tym tematem http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=26&t=7225&hilit=baza&start=0 , żeby była kontynuacja. Tropheops sp. Broad Mouth (Minos) wielkość ryby wynosi w tabeli 0 powinno być 12cm.
Sir_Yaro Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor #43 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Tak jak na początku powstawania bazy tak i teraz również służę pomocą, jak co s to piszcie w czym mogę pomoc. Proponuje połączyć ten watek z tym tematem http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=26&t=7225&hilit=baza&start=0 , żeby była kontynuacja. Tropheops sp. Broad Mouth (Minos) wielkość ryby wynosi w tabeli 0 powinno być 12cm. poprawione
Perez666 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 #44 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Brakuje mi tu ryby którą hoduję,mianowicie: Metriaclima sp.zebra gold Kawanga Temperament:agresywna Wielkość:14cm Dieta:roślinożerca pH:7,8-8,6 Woda:twarda Trudność:2 Jeśli możesz dodać to byłoby miło
Sir_Yaro Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor #45 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Dodane. Choc jest troche brakow.... http://bazaryb.czarniak.org/index.php?action=show_fish&id=234
Perez666 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 #46 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Już uzupełniam: Pochodzenie:od Charo do Nkhata Bay na zachodnim brzegu jeziora Środowisko:siedliska skalne Różnice płciowe:dymorficzne Temperament wew.gatunkowy:w czasie godów bardzo agresywny Temp:25-28 edit: Rozmnażanie:samica inkubuje ikrę w pysku ... ale to chyba oczywiste
kotangch Opublikowano 6 Sierpnia 2010 #47 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Pochodzenie: Północno-zachodnia część Nkhata Bay aż po Charo Środowisko:? Różnice płciowe: dymorfizm Rozmnażanie:Samica inkubuje ikrę w pysku Temperament wew. gatunkowy:? Chyba sie spoznilem 8)
Sir_Yaro Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor #48 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Poprawione. Edit. Zmienilem, poprawilem i nieco rozwinalem wyszukiwanie. Wiecej parametrow dodam pozniej bo to nieco upierdliwe jest Aha i takie pytanie: Jak to po polsku bedzie ? Malawi Haplochromines Malawi Peacocks ==> (pawiookie?)
kunta Opublikowano 7 Sierpnia 2010 #49 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Aha i takie pytanie: Jak to po polsku bedzie ? Malawi Haplochromines Malawi Peacocks ==> (pawiookie?) Wydaje mi sie ze mozesz to zostawic tak jak jest bo niedlugo zaczniemy szukac polskiego slowa na mbuna ;-)
mutra Opublikowano 7 Sierpnia 2010 #50 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 peacocks czyli pawie, czyli auloncary
Rekomendowane odpowiedzi