Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
My mówimy tutaj o rybkach WF lub F1

Gdzie była o tym mowa?

Ps. teraz juz wiem czego szukasz na forum drogi perezie666.

oj wydało się

Czego szukam?Bo nie bardzo wiem o co chodzi.

Kolega lukaszn chciał dopytać o obsadę a zawrzało choćby w sejmie :mrgreen:

Opublikowano

Gdzie była o tym mowa?

oj wydało się

Nie obraź się , ale z poprzedniej wypowiedzi wynika , że szukasz pretekstu do wygrania jakiejś kłótni :mrgreen:

Opublikowano

Gdzie była o tym mowa?

oj wydało się

Pisząc P.Acei chyba wiadomo,że chodzi o tego pyszczaka...

I odpowiednio karmiony nie rośnie do 18cm,tylko jak w artykułach do ok 12cm :wink:

Opublikowano

Ja tam żadnej zwady nie szukam,tylko staram się uświadomić autorowi wątku że acei będzie się kiepsko czuł w takim akwa.

Gdy kompletowałem obsadę to też szukałem niebieskiego koloru i wybrałem m.callainos(do akwa 150cm)bo nie widziałbym tak dużej ryby(acei) w tak malutkim baniaczku :wink:

Opublikowano

Ja natomiast znam wielu ludzi , którzy powiedzą że będzie mu bardzo dobrze w takim baniaczku.

Są w tym też najlepsi hodowcy pielęgnic afrykańskich.

Mają ryby po 30 lat więc więcej niż ktokolwiek tutaj z forum jak sądzę.

Oni uważają że na acei jest minimum 240-300l, bo rośnie do ok.12cm

I lepiej wierzmy im ok?

A nie przypuszczeniom osób mającym Malawi od roku czy dwóch lat.

koniec OFFT, to tak już na koniec było dla wyjaśnienia autorowi.

Opublikowano

A może by tak napisać coś z własnego doświadczenia, a nie tylko wierzyć opowieściom najlepszych hodowców z trzydziestoletnim stażem (nikogo nie obrażając)? Mam półtorarocznego samca acei i jest to największa ryba w moim zbiorniku. Ostatnio zmierzyłem go w trakcie przeprowadzki. Ma 14,5 cm i pewnie jeszcze trochę urośnie. I żeby była jasność, nie karmię go żarciem dla kotów.

Opublikowano
A może by tak napisać coś z własnego doświadczenia, a nie tylko wierzyć opowieściom najlepszych hodowców z trzydziestoletnim stażem (nikogo nie obrażając)? Mam półtorarocznego samca acei i jest to największa ryba w moim zbiorniku. Ostatnio zmierzyłem go w trakcie przeprowadzki. Ma 14,5 cm i pewnie jeszcze trochę urośnie. I żeby była jasność, nie karmię go żarciem dla kotów.

Taki przykład osoby hodującej tego pyszczaka jest najlepszym dowodem.I tak jak pisał aarset pewnie jeszcze urośnie.

To chyba kończy dyskusję :wink:

Opublikowano
Ja natomiast znam wielu ludzi , którzy powiedzą że będzie mu bardzo dobrze w takim baniaczku.

Są w tym też najlepsi hodowcy pielęgnic afrykańskich.

Kroczek możesz podać jacy to hodowcy (mam nadzieję że nie podasz ponownie Pana Pawlaka który rzekomo doradzał ci obsadę do 112l :wink: )

Mają ryby po 30 lat więc więcej niż ktokolwiek tutaj z forum jak sądzę.

Dobrze że napisałeś "jak sądzę" bo inaczej pomyślałbym że że chcesz obrazić niektórych klubowiczów.

A nie przypuszczeniom osób mającym Malawi od roku czy dwóch lat

Piszesz tu o sobie jaki i o mnie, ale ja staram się unikać stanowczych stwierdzeń jeśli nie są poparte osobistymi doświadczeniami (nie powołuję się na doświadczenia rzekomych hodowców i genialnych wujków) :wink:

Pace :mrgreen:

Co do Acei to aby się spierać co do ich wielkości chyba trzeba by najpierw dokładnie określić którą odmianę mamy na myśli :)

#

"Nkhata Bay i okolice Bandawe - najpopularniejsza ODMIANA ciało niebieskie, z mocno opalizującym w tym kolorze pyskiem. Płetwy żółte(złote). W naturalnym środowisku rośnie do 14-15cm, ale w akwariach nawet do ok. 18cm.

#

Ngara i Karonga (White tail acei) - Charakteryzuje się czarnym przechodzącym w ciemnoszary ubarwieniem i łuskami opalizującymi na niebiesko. Płetwa grzbietowa i ogonowa czarne z białą "obwódką" i żółtymi zakończeniami, które na płetwie ogonowej są "poprzecinane" białymi kreskami. Rośnie do ok. 10cm."