Kroczek33 Opublikowano 23 Czerwca 2010 #11 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dla acei akwarium wystarczające,oprócz długości patrzcie też na inne wymiary. No racja , wszystkie wymiary dają piekną objętość i dużo miejsca w akwa. Acei będzie się tam czuło ZNAKOMICIE.
lukaszn Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor #12 Opublikowano 23 Czerwca 2010 dobra to obsadę juz mamy: pseudotropheus socolofi Ps. Saulosi labidochromis caeruleus acei tylko teraz i jakich ilościach?? no jak najbardziej chciał bym aby sie rozmnazały mam do wyboru 3-4cm po 5zł lub 5-6cm po 8zł chyba ze wy macie jakies młodziaki.. tylko ze przesyłką.. gośc mi wysyłał kiedyś skalary 10szt pocztexem z częstachowy do Białej podlaskiej.. przyszły na drógi dzień wszystkie przezyły..
aarset Opublikowano 23 Czerwca 2010 #13 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Acei będzie się tam czuło ZNAKOMICIE. Uwierz mi, że przy takim samym litrażu (500l) dużo lepiej będą się czuły w zbiorniku o wymiarach np. 180x55x50. Te ryby nie czają się w skałach pilnując kamienia, tylko pływają po całym zbiorniku.
Polit Opublikowano 23 Czerwca 2010 #14 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dla acei akwarium wystarczające,oprócz długości patrzcie też na inne wymiary. trochę nie kumam twojej wypowiedzi. standardowe 112 dla yellow też bedzie dobre oprócz długości.dla mnie to albo wymiar akwa jest dobry do hodowli acei albo nie. czemu oprócz długości? 80x80x50 za małe uważasz dla pyszczaków bo brakuje 20cm długości,które jest zapisane w waszym kodeksie? Wydaję mi się,że Acei nie zauważy 15cm różnicy od 150cm akwa,ale spodoba się tej rybce wysokość i szerokość akwarium.... Acei średnio ok 12cm osiąga więc nie przesadzajcie,że za małe akwarium Takie akwarium dla 4gatunków mbuny spokojnie starczy
Perez666 Opublikowano 23 Czerwca 2010 #15 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Acei będzie się tam czuło ZNAKOMICIE Żeby czuły się tam znakomicie to musiałby umieścić w akwa korzenie.A szukanie odpowiednich nie zmieniających parametrów może być trudne. Do twojej obsady jako ewentualny czwarty gatunek dałbym właśnie maingano. Edit:Polit acei 12 cm? W akwa rośnie nawet do 18 cm więc imo akwa za małe.
lukaszn Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor #16 Opublikowano 23 Czerwca 2010 maingano też ładne.. ale chyba za dużo niebieskiego już jest.. acei orzywiły by toń wodną i uzupełniły kolorki.. chyba ze macie jakąs rybcie równiez o ładnych kolorkach.. I nie kłucić się bo wpuszczę tam stadko karasek ze stawu..
Polit Opublikowano 23 Czerwca 2010 #17 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Acei będzie się tam czuło ZNAKOMICIE Żeby czuły się tam znakomicie to musiałby umieścić w akwa korzenie.A szukanie odpowiednich nie zmieniających parametrów może być trudne. Do twojej obsady jako ewentualny czwarty gatunek dałbym właśnie maingano. Korzeń afrykański Savannah-szukanie zajęło kilkanaście sekund Edit:To pokaż w jakim akwa masz te 18cm acei i czym karmisz,chyba że puszkami mięsnymi dla kota
Perez666 Opublikowano 23 Czerwca 2010 #18 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Korzeń afrykański Savannah-szukanie zajęło kilkanaście sekund A ten korzeń znaleziony w najbliższym lesie To tak jak z tym piaskiem prosto z jeziora Malawi,robienie ludzi w bambuko
Polit Opublikowano 23 Czerwca 2010 #19 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Tu artykuł na potwierdzenie mojej wypowiedzi na temat wielkości Acei: http://www.gcca.net/fom/Gephyrochromis_acei.htm
Kroczek33 Opublikowano 23 Czerwca 2010 #20 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Acei będzie się tam czuło ZNAKOMICIE Żeby czuły się tam znakomicie to musiałby umieścić w akwa korzenie.A szukanie odpowiednich nie zmieniających parametrów może być trudne. Do twojej obsady jako ewentualny czwarty gatunek dałbym właśnie maingano. Edit:Polit acei 12 cm? W akwa rośnie nawet do 18 cm więc imo akwa za małe. Wyrwane z zagranicznego opisu Pseudotropheusa Acei Males grow to 12 cm, while females can reach lengths of 10 cm Pech, chyba się pomyliłeś z tym 18cm...
Rekomendowane odpowiedzi