Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

własnie na tym polega świadomość... co kupujemy 

ale wiecie ze są inne ryby niż saulosi ? bo mam wrażenie, że rozmawiamy o własnie tym gatunku, a nie o rybach wf i fx...

Opublikowano
  W dniu 24.11.2016 o 18:39, Bezprym napisał(a):

Eljot jednak nie każdy gatunek trafia na tę listę, tylko najbardziej trzebiony w nawiasie popularny, na który jest popyt.

Rozwiń  

Jeśli chodzi o gatunki endemiczne to chyba wszystkie są na liście IUCN te najmniej zagrożone mają status "Least Concern" czyli najmniejszej troski. Wspomniany Saulosi ma status dwie kategorie wyżej  "Vulnerable" czyli wrażliwy.

Opublikowano

W dniu 24.11.2016 o 18:53, crav napisał(a):

własnie na tym polega świadomość... co kupujemy 

ale wiecie ze są inne ryby niż saulosi ? bo mam wrażenie, że rozmawiamy o własnie tym gatunku, a nie o rybach wf i fx...

Rozwiń  

Wyjąłeś mi to z ust Zbyszku :P

Opublikowano

Witam ale ten saulosi to przykład że te f 1 to troszkę kit Przecież kupujemy je jako f 1 i co nam wyrasta a co wyrasta w następnych pokoleniach to już szkoda słów a przeca f2 to powinna być super ryba

Opublikowano

To że nie kupiłem WF nie oznacza, że mam z tym problem, jeśli ktoś ma taką potrzebę nie widzę problemu, pod warunkiem że kupuje świadomie (gatunki nie zagrożone)

Odnośnie tego F1 wystarczy spojrzeć ile kosztuje F1 w niemieckich cennikach o WF nie wspomnę...

Jak zapytasz handlarza z PL skąd sprowadza ryby odpowie, że Niemcy lub Słowacja i "to wszystko Panie F1"..

Jak to jest ze te F1 kosztują u Nas 15-20 PLN kiedy w DE to dwa i więcej razy większa kwota... promocja dla Polaków?

Na znanym portalu można znaleźć Chindongo Flavus F1, z tego co mi wiadomo nie ma możliwości, żeby taka ryba istniała.. (zakaz odłowu tego gatunku z terenu parku) - jeśli coś się zmieniło niech ktoś mnie poprawi (może mam nieaktualne informacje)

• Dziękuję 1