pako Opublikowano 11 Czerwca 2009 #1 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam Czy to normalne że red redy zaraz po urodzeniu mają jakieś plamki na sobie. Moje (10-dniowe,rosną szybko,powoli łapią pomarańczowy kolorek i wszystko jest OK) wszystkie mają jakby ciemne "czapeczki" a jeden oprócz berecika ma jeszcze "podbite" oko inny ma coś ciemnego przy płetwie ogonowej.
Darjush Opublikowano 11 Czerwca 2009 #2 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Mozliwe oczywiscie ze mozliwe. Moje tez maja czarne kropeczki na sobie
pako Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor #3 Opublikowano 11 Czerwca 2009 A jak jest z dorosłymi. Jedna z moich samic ma jakby trzy czarne łuski na boku (nie jest mamą tych młodych), a cztery pozostałe są czyściutkie.Czy takie plamki mogą świadczyć o jakimś "skundleniu" w poprzednich pokoleniach.
mikołaj. Opublikowano 11 Czerwca 2009 #4 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Ja widziałem takie redy które były łaciate czarno pomarańczowe i nie wiem z czego to mogło wynikać .
sabotage Opublikowano 11 Czerwca 2009 #5 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Ja widziałem takie redy które były łaciate czarno pomarańczowe i nie wiem z czego to mogło wynikać . Polecam poszukac estherae ob morph.
eljot Opublikowano 11 Czerwca 2009 #6 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Nawet nie trzeba daleko szukać http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... herae.html
meth Opublikowano 11 Czerwca 2009 #7 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Polecam http://galeria.klub-malawi.pl/admin/plugins/quiz_eng/quiz.php Przy okazji niektórzy odkryją, że Klub Malawi to nie tylko forum
pako Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor #8 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Wszystko pięknie tylko ja pytałem o to czy cztery czarne łuski mogą oznaczać brak czystości gatunkowej a nie o to jakie gatunki rozróżniamy
eljot Opublikowano 11 Czerwca 2009 #9 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Z tego co czytałem to możliwe są krzyżówki między odmianami esterek więc może to tego efekt :?
mutra Opublikowano 12 Czerwca 2009 #10 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Równie dobrze barwnik mógł się odłożyć po jakimś uszkodzeniu, np. wyrwaniu łuski.
Rekomendowane odpowiedzi