sision Opublikowano 13 Czerwca 2009 #11 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Moje RB w sytuacjach stresowych mają czasem czarne plamki. Później te plamki znikają. Natomiast wszystkie małe RB, które przyszły na świat u mnie, miały te, jak to nazwałeś, "czapeczki" póżniej to zniknie, będą pływać bez czapeczek.
eljot Opublikowano 13 Czerwca 2009 #12 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Czapeczki mają żeby im się włoski nie wytarły i uszków nie zawiało
pako Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor #13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek bo doczekałem się kolejnego miotu rybek. Tym razem na 17 sztuk tylko 6 ma ciemne plamy a reszta jest jasna. Dodam że miot jest od tej samej mamusi (jakoś inne samice nie podchodzą do tarła) i tatusia. Poprzednie pokolenie które ma już 7 tygodni (3 cm.) nie pozbyło się jeszcze tych plam czy też kropek.Zastanawiam się od czego to zależy.
sision Opublikowano 23 Lipca 2009 #14 Opublikowano 23 Lipca 2009 Ostatnio likwidowałem kotnik i odławiałem młode. Był tam też Red Red. Ma już koło 3 miesięcy i dalej pływa z plamką na głowie. Ciekaw jestem, kiedy to zniknie.
Rekomendowane odpowiedzi