Jump to content

Recommended Posts

Posted

Potrzebuje jakiegoś killera na sinice ... zaciemnianie nie pomogło ... erytromecyna raczej odpada ( za dużo zabawy )... chodzi mi o chemie akwarystyczną leje morduje i przynajmniej na pewien czas mam spokój ( cena mniej istotna )... jest coś takiego ?

Posted

Czemu za dużo zabawy z erytromycyną? Polecam u mnie pomogła, choć jeszcze nie wiem na jak długo... W sumie dziwne coraz więcej osób ma kłopoty z sinicami :evil:

Posted

No w sumie dziwne z tymi sinicami ... nigdy w życiu ich nie miałem, przynajmniej tej ładnej odmiany, to co miałem kiedyś jak byłem młodzieńcem to było paskudne ;) ... teraz nawet jak Nabe sygnalizował mi że to sinice to mówiłem że zielenice uwierzyłem jak było ich już bardzooo dużoooo :mrgreen: ... może wodociągi nam to pompują ? Erytromecyna wg tego przepisu od Czestera to sporo zabawy zwłaszcza że sinice mam w Klubie w szeregu stojących obok siebie baniaków, problemem jest zaciemnianie i długi cykl ( mam problem z niedzielą i czasem sobotą ). Czy chemicy niczego fajnego nie wymyślili ?

Posted

Z początku na muszlach i kamieniach ale z czasem objęły w posiadanie cały 60 litrowy baniak z muszlowcami ;) gdy zaczęły porastać żwir zaczęło mi coś świtać ;) ... ale nie było czasu czegoś z tym zrobić, bo mam gromadkę nastolatków na głowie i 720-ke, 200-ke, 2x120, 3x60 i 3x25 ;) do tego hodowle artemii, 2 kotniki i 1 tarliskowe ( o swoich 3 już nie wspomnę :D ) ... dlatego chciałbym szybko i łatwo z tymi sinicami :lol:

Posted

To chociaż dajcie mi jakiś sensowny przepis na mord ;) nie widzę się przez 10 dni żonglującym wokół jednego akwarium z podmianami zaciemnianiami itp

Posted

Ja wrzuciłem Algeae Stop i zaciemniłem na 4 dni.

Przed i po zaciemnieniu podmianka... jakieś 30-40% (objętości nie zawartości spirytusu :wink: )

Pomogło ale może miałem szczęście :mrgreen:

No i przed wszystkim "wyssałem" z akwa prawie całą sinicę.