makok Posted April 4, 2009 #1 Posted April 4, 2009 Hej, chciałem niniejszym podać do wiadomości fakt likwidacji mojego kawałka malawi... ... pewnie ktoś będzie bardziej szczęśliwy z moimi rybami... część z nich będę nawet mógł czasem odwiedzać... sam przesiadam się na coś nowego (dla mnie) jednak to ie jest wątek o namawianiu... więc nie offtopuję Chciałem Wam bardzo serdecznie podziękować, za czas mi poświęcony, za zrozumienie, a częściowo za przymykanie oka na makok'a. Bez Waszej pomocy, prezentowanego poziomu i merytoryki, nigdy bym się nie zatrzymał i nie rozpoczał tak wspaniałej przygody... Cholera zabrzmiało jakbym był wyjeżdżał gdzieś gdzie nie ma netu ... będę wpadał Quote
Drak Posted April 4, 2009 #2 Posted April 4, 2009 No to będziesz musiał mieć spore akwarium do tych pawiookich, bo toto do 50 cm dorasta - o ile się nie myle, a takie po 30 widzialem. I nie jestem pewien czy więcej niż 2 sztuki można trzymac razem. No ale chyba wiesz w co się pakujesz Quote
makok Posted April 4, 2009 Author #3 Posted April 4, 2009 no własnie słabo mi że w moim "baniaczku" utrzymam tylko parę, a przecież nie jest mały mój ideał to: http://www.pawiookie.pl/galeria/galeria-uzytkownika-rafal.html ale jakbym wstawił sobie takie, to nie mam gdzie spać Quote
Drak Posted April 5, 2009 #4 Posted April 5, 2009 Dobre ryby jako wystawowe (spokojne i niekłopotliwe), ale do domu ? One nie są zbyt ciekawe "zachowaniowo" , poza tym sa niemrawe i "dostojnie" stoją w miejscu więc czy nie taniej fototapete ? Quote
makok Posted April 5, 2009 Author #5 Posted April 5, 2009 pewnie masz rację... choć chciałem duże ryby.. dosłownie... nie ma w afryce tak dużych, tak spokojnych ryb do mojego baniaka... poza tym wyczytałem że szybko rosną... więc i frajda będzie... no i pokarmię je jakimś żywym robactwem, pływającymi rybami itp... coś się będzie działo Quote
Drak Posted April 5, 2009 #6 Posted April 5, 2009 Z jednego będziesz miał frajdę : będa ci jeść z ręki. A może uderzysz w słonawe ? Tam już są i duże i ciekawe, jakiś kolcobrzuch dajmy na to. Quote
slawek gorol Posted April 5, 2009 #7 Posted April 5, 2009 nie moge sie pogodzic z Twoja decyzja.. pol nocy nie spalem Grzesiek, ale jakbys potrzebowal rady odnosnie np. filtracji to wpadaj do nas pomozemy Quote
sision Posted April 5, 2009 #8 Posted April 5, 2009 O rany, na co Ty zamieniasz nasze piękne pyszczaki... Quote
czester_ Posted April 5, 2009 #9 Posted April 5, 2009 MAkok prima aprilis był w środę Godzina napisania postu także jest ciekawa, po ilu ? Quote
Recommended Posts