Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to zastosuję się do tego linku. Tyle, że w 4 dniu nie zapalać światła.

Czyli 1, 2, 3, 4 dzień całkowite zaciemnienie i 400mg/100l

5, 6, 7 i 8 dzień całkowite zaciemnienie i 300mg/100l

W 9 dniu zdjąć koc, nie zapalać światła przez tydzień i już nie podawać erytro.

Tak będzie dobrze? A jak z karmieniem? Boję się, że u tak młodych ryb 9 dni bez jedzenia może się odbić później na ich wzroście, zdrowiu...

Czyli jakby był w tabletkach to brać w tabletkach.

EDIT: A przed tą walką też podmienić czy nie jest to konieczne?

Opublikowano

Przed walką oczyść dno z sinic.

Co do leku to tylko i wyłącznie tabletki, nie pamiętam gdzie to czytałem ale w płynie jest nie polecana (chyba słabe stężenie).

Co do reszty powinno być ok.

Ja podczas kuracji ryby karmiłem co 3 dzien ale nieraz już zostawiłem je na 10 dni bez jedzenia i spokojnie dawały rade. Glona czy świdra zawsze podskubią;)

Opublikowano

Oj tak czytasz :evil:

Erytromycyne można kupić w aptece. Niestety erytro w tabletkach nie jest już sprzedawana (przynajmniej z tego co ja wiem jest tylko w płynie). Zamiennikiem równie skutecznym jest davercin. Lek jest dostępny na receptę tak więc trzeba mieć albo znajomości w aptece albo postawić piwko lekarzowi rodzinnemu:)
Opublikowano
Niestety erytro w tabletkach nie jest już sprzedawana
jest jak najbardziej :mrgreen: na ludzką receptę kosztuje 3 zeta za 16 tabsów.

smurv napisał(a):

generalnie na piasku glonu sie nie uswiadczy, wiec sinice ;/

Masz jeszcze do sprzedania msobo?

Jeśli jest to aktualne to przyślij mi fotki młodych i dorosłych na e-mail miras_27@wp.pl

dile i transakcje nie związane z treścią danego topicu załatwiamy przy użyciu PW (przycisk na dole po prawej pod wypowiedzią danej osoby)

Opublikowano

ja mam opis kuracji 7-8 dniowej przy dawkowaniu 1 i 1/4 tabletki na 100l wody. Musisz sobie wyliczyć, ale lepiej kupić sobie trochę więcej i mieć bezpieczny zapas niż kombinować kolejne recepty. Jakbyś skombinowała receptę to pamiętaj że recepta na antybiotyki jest ważna przez 7 dni.