Skocz do zawartości

Pokarm dla obsady maingano i saulosi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A moglibyście zarzucić konkretnymi nazwami tych które znacie i używacie bądź, .

Nitek no sabotage ma 100% racji bo dokładnie w tym Topiku do którego się teraz dopisałeś tyle że 7 postów powyżej masz wypisane parenaście pokarmów, czy tak trudno przeczytać nawet ten topic w którym samemu się pisze

Opublikowano
Co Ty jestes jakis niepelnosprytny?

Masz wyraznie wypisane nazwy. Ja wiem, ze niektorzy lubia cale zycie za raczke, ale czas dorosnac...

Trzmiel imo nie ma zadnego interesujacego pokarmu.

W takim razie sabotage proszę powiedz jakie InYourOpinion są odpowiednimi pokarmami, bo rozumiem ze tropicale - spirulina granulat czy 36% to nie najlepszy pokarm :lol:

Tylko nie wyskakuj tu z Dainich albo ciężko dostępnymi JBL czy jakieś inne wynalazki.

Myślę, że większości z Nas na to po prostu nie stać.

Opublikowano
Tylko nie wyskakuj tu z Dainich albo ciężko dostępnymi JBL czy jakieś inne wynalazki.

Myślę, że większości z Nas na to po prostu nie stać.

Sparafrazuję - nie wyskakujcie mi tu z Mercedesem czy innymi wynalazkami.

Jeśli już to Tropical to wynalazek - średnio-dolna półka,

Czy większość z nas nie stać ? ciężko powiedzieć - zdecydowałem się na to hobby to i staram się zapewnić jak najlepsze warunki swoim rybom, a do tego należy kupowanie niestety i porządnych pokarmów.

Jeśli się pytasz czym najlepiej karmić i masz odpowiedź to czemu szukasz więcej? oczekujesz ze ktoś poleci słabe pokarmy jako coś rewelacyjnego?

Opublikowano

musze sie tu zgodzic z Yaro. wybierajac akwarystyke jako hobby musimy sie liczyc z czasem dosc sporymi wydatkami. czasem smiech mnie bierze jak ktos pisze ze np. ten czy tamten pokarm kosztuje 20-100zl. ze drogo...a pomysl co by bylo gdyby ci sie np. kubelek sie zepsul... 300 zl swiezego wydatku... i wtedy nie ma biadolenia, tylko bierzemy kase i wio do sklepu....

sam uzywam dainichi, hikari, osi, i przez to mam pewnosc ze moje pociechy wynagrodza mi to swym pieknem.

na rybach nie zaoszczedzisz...

tyle.

pozdro :wink:

Opublikowano

Warto jeszcze dodac, ze pokarmy Premium sa wydajniejsze poprzez wieksza strawnosc i w bilansie rocznym koszty juz tak zle nie wygladaja.

Mysle, ze w moim przypadku oszczednosc na pokarmach moglaby dac faktyczne roznice w kwotach, a mimo tego 70% podawanych u nas pokarmow to OSI i Naturefood.

Ja jeszcze dodam tak- mam w domu dwa akwaria, cztery kroliki miniaturki, trzy psy, a w stadninie dwa konie i... kosztuje to calkiem dobra pensje co miesiac. Czasami zresta kosztem nowego ciucha lub wyjazdy na weekend. Jednak biorac/kupujac zwierzeta stajemy sie za nie odpowiedzialni. To nie mebel i twierdzenie, ze ''kogo z nas na to stac'' jest zgola absurdalne.