Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[mention=10336]maciekzien[/mention] staraj się nie pisać postu pod postem. Jeśli chcesz coś dodać to wystarczy edytować post ( klikasz trzy kropki obok numeru postu) Swoje posty można edytować do 24 godzin po ich opublikowaniu.
Przepraszam obiecuje poprawę

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, maciekzien napisał:

Przepraszam obiecuje poprawę

Nie przepraszaj, nie jest to zabronione, aczkolwiek nie wygląda zbyt dobrze, a ja jestem po to żeby takie rzeczy prostować 😉

• Lubię to 3
Opublikowano

To w sumpie się troche pozmienialo. Od prawej splyw bedzie tam fizelina a pod nia gąbka 20ppi pozniej siporax znowu gąbka 20ppi, matrix 2 litry, gąbka 20ppi, woreczki z mediami typu phosquard i na koniec gąbka 50ppi i pompa. Na sumpa zrobie sobie stelaz z rurek pcv i ppstawie doniczke z hydroponika. Jakie polecacie niskie roslinki do hydroponiki? Nad sumpem beda mialy ok 25 cm przestrzeni na wzrost. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Ladzie 2022f703df39b85a42c5aa0639e1a01f3a68.jpg2fe4b65f628e1d54d576440f88ee7e46.jpg

Baniak planuje postawic na sklejce 20mm a na to 20mm xps. Podobnie jak sumpa tylko sklejka 10mm. Na dno zbiornika 10mm pienione pcv jako ochrona szkla.
Myslicie ze to bedzie ok?

Opublikowano

Czesc. Mam duzo takich kamieni wapiennych z racij kamieniolomow mnie otaczajacych. Sa to skaly wapienne. Beda dobre do malawi? Moga miec jakies zalety w stylu podnoszenie ph lub wady? Jednego wlasnie gotuje chce zobaczyc czy się zmieni na bialy bo poki co jestj jaki jestab0e63c11e55c949b10bd5e7542ecc7b.jpg

Do stelaża zamontowalem nozki. Wyszlo 7 sztuk pod kazda noga. Gwint m10 z nakretkami z tulejka gwintowana . Dlugosc gwintu w nakretce to 17mm. Dlugosc nozki to 50mm.Wbilem je mlotkiem w stelaz we wczesniej nawiercone otwory i wkrecilem nozki. Powinny dac rade bo opisane byly jako do duzych obciazen.

e43998442195c27375162b97c20c918e.jpg4d540e532b8340d9b60ddea6e752a99a.jpgc61a8b36a3e89ec7e20c37da535a9ced.jpg

Opublikowano

Stelaz z sumpem już czekaja na swoim miejscu na baniaczek. Pompa aquanova n-rmc 7000. Dmucha jak szalona ale przyznam ze myslalem ze bedzie cichsza. Skychac taki jakby swist. Moze jak przyjdzie jej podnosic wyzej wode i troszke się zabrudzi to się wyciszy. Na razie sump sobie chodzi na bajpasie, planuje jutro zapodac do niego jedna ampulke prodibio niech sobie już filterek dojrzewa . Grzaleczka atman 200w zostala po morszczynie. Niech się Myciok spina z tym zbiorniczkiem bo stelaz domaga się obciążenia:)
https://photos.app.goo.gl/cek2fnMuT3SZWyM5A3e05948d4db348bcd95b3dcf3462da6c.jpg180a6a4f80cba472d5ba67fc4fb60c99.jpg

Opublikowano

Mogłeś śmiało dać dłuższe akwarium (standardowe 150 miało by tylko 50l więcej), lepiej by to wyglądało z ta szafka nad (chyba ze planjejsz się jej pozbyc) ;).