Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i od razu wiem, czego nam brakuje na naszej stronie - "o nas". Wchodzisz na KM i qrde o co chodzi? Forum, galeria, jakieś artykuły, sprawy klubowe, giełda itd... ale co my jesteśmy? Co to za strona? Kto ją założył? Dlaczego i po co? My wiemy, ale nowi pewnie nie do końca. Może jakieś info ogólne np. z fotkami aktualnych władz klubu? A jak nie to chociaż takie rzucające się w oczy "o nas" :) Co Wy na to?

O tym, że nie ma info o jeziorze Malawi gdzieś na wierzchu i klasyfikacji/podziału pyszczaków już nie wspominam ;)

a tanganikowcom gratuluję i życzę powodzenia

no i masz słusznego że aż strach. O ile tekst "o nas" jest już w zasadzie gotowy (trzeba tylko wybrać parę zdjęć), o tyle jeśli chodzi o jezioro Malawi, to fajnie by było gdyby ktoś pokusił sie o przewertowanie internetu, przeczytanie wstępu do BTM Przewodnik po świecie Malawi, oraz ogólnie różnych ciekawych źródeł, i napisał ładny tekst, który można by zamieścić na serwisie. Pozostaje tylko problem ze zdjęciami, bo trzeba by zdobyć gdzieś foty z nad jeziora, i do tego zgodę autorów, ale może sie coś uda wyprosić u Pana Pawlaka? się zobaczy. Tak czy siak, rozpisuję konkurs o nagrodę w postaci uścisku prezesa na tekst o jeziorze Malawi i jego mieszkańcach. Nie za długi, ogólno-poglądowy, taki, by nowo odwiedzający nasz serwis osobnik, dowiedział się co to jest to Malawi, a z tekstu "o nas" dowiedział się kto my są :D

Kot.

Opublikowano

jako, że jeden z współtwórców to mój kolega, poznany dawno kiedy dopiero zakładał awkarium i budował sumpa, to osobiście im kibicuje od początku. W grupie tej jest sporo znamienitości świata tanganiki, więc myslę że będa się rozwijac szybko i ładnie :)

Kot.

Opublikowano
Pozostaje tylko problem ze zdjęciami, bo trzeba by zdobyć gdzieś foty z nad jeziora

Kocie, niedawno pisałem, że mogę spróbować załatwić na prawdę fajne fotki znad Malawi. Musiałbym tylko wiedzieć na dniach jaka jest decyzja, bo trza kuć żelazo, póki gorące.

BTW jak ktoś chce zobaczyć te fotki, oraz wiele innych ciekawych z całego świata, w Poznaniu w gmachu Wyższej Szkoły Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa jest wystawa G. Kołodki.

Opublikowano

ojjjj samiec Kisora w avatarze przedni !!! Prawie taki jak ten moj, ktory odszedl.... no ale prawie robi roznice ;] ;]

Opublikowano
ojjjj samiec Kisora w avatarze przedni !!! Prawie taki jak ten moj, ktory odszedl.... no ale prawie robi roznice ;] ;]

phi.... 8)

tak sobie myślę, że o ile takie gatunki jak demasoni czy np. maingano można w miarę obiektywnie stwierdzi i wybrać najładniejszego samca porównując prócz wybarwienia - układ i regularność pasów, tak np. u msobo czy różnych morfów taki wybór jest dużo bardziej subiektywny, bo jaki układ jest najładniejszy/zworcowy? Nie ma... mogą tylko samice wybierać, tyle, że trzeba by zrobić kompleksowe badania porównawcze...

Opublikowano

phi.... 8)

tak sobie myślę, że o ile takie gatunki jak demasoni czy np. maingano można w miarę obiektywnie stwierdzi i wybrać najładniejszego samca porównując prócz wybarwienia - układ i regularność pasów, tak np. u msobo czy różnych morfów taki wybór jest dużo bardziej subiektywny, bo jaki układ jest najładniejszy/zworcowy? Nie ma... mogą tylko samice wybierać, tyle, że trzeba by zrobić kompleksowe badania porównawcze...

Kisor, to przez zazdrosc !!! Piekny jest !!!!! :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.