Skocz do zawartości

projekt m22 - 1000L

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, ziemniak napisał:

Glony znikły po około trzech godzinach od wpuszczenia obsady. Kamienie wróciły do wyglądu naturalnego. Miały niezły prezent na start.

Zapunktowałeś u pysków na start... 😄

11 godzin temu, Pikczer napisał:

Dawaj fotę ryb i akwarium a nie tam coś piszesz :)

Dobrze powiedziane, co tam wczorajsze glony, czekamy na prezentację... 😄😉

Edytowane przez KapitanCzysty
  • Lubię to 1
Opublikowano

To jest ciężkie pytanie, bo raz, że zależy co masz, kto robi i na co się decydujesz. Dodatkowo wirujące ceny, niestety zazwyczaj w górę. Widełki podaje jakie miałem oferty:

Akwarium: 2500 - 3500 zł (szkło 12 mm bez OW)

Stelaż: 1600 - 2400 zł

Obudowa stelaża: 200 - 300 zł (zrób to sam)

Moduły i kamienie: 700 zł

Oświetlenie: 400 zł (zrób to sam)

Pokrywa: 1300 - 1500 zł (wycena, ja mam zrobioną póki co zrób to sam)

Do tego sterownik, filtry, falowniki, ryby.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Wygląda na to, że wszystko się ustabilizowało...

malawiii.png.238a5cd0b7835aae0e047e46d034dbaa.png

Nie wspomniałem nic o obsadzie, nic wyszukanego, wybrałem wg. mojego widzimisie:

demasoni, msobo, estherae ob, trewavasae (chyba manda), jako uzupełnienie protomelasy

Jestem ciekaw kulfonów - nigdy ich nie miałem, a zawsze mnie kusiły.

• Lubię to 1
Opublikowano

Kulfony są super, miałem trewavasae TW. Właściwie ignorowały inne ryby. Jedynie samiec, jak go samiec innego gatunku próbował zaczepiać, to się stawiał. Czasem pogonił, czasem był pogoniony. Kiedy samiec kulfona przerósł auratusa to nawet jemu się nie dał, ale sam celowo go nie atakował, tylko wtedy kiedy tamten próbował swych sił. Samice miałem zupełnie spokojne, właściwie tylko między sobą trochę się goniły.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Mam problem z korpusem do nalewania wody. Jak założę szybko złączkę to cieknie woda. Po drugiej stronie to samo. 

Czy kupiłem złą złączkę do korpusu?

20220526_212916.thumb.jpg.3213a9034c94177c79640a02f60d7a73.jpg

Opublikowano

Wylatuje dokładnie tutaj. Tak jakby szybkozłączka nie dochodziła do końca, ale słychać/czuć standardowy klik przy zakładaniu. Pewności nie mam, ale raczej wątpię żeby ciekło z pomiędzy korpusem, a tą wkrętką.

20220526_212916.jpg.f4b840a540f1f5a7c248fc6729c7ad5a.jpg