Skocz do zawartości

projekt m22 - 1000L

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, r10 napisał:

podczas edycji nie wstawia nowego cytatu w okienko edycji, lecz otwiera poniżej okienka edycji postu nowe okienko nowej odpowiedzi

...i w tym nowym okienku klikasz raz na cytat (obojętnie gdzie) aby go zaznaczyć (obramuje się na niebiesko) ctrl c i potem ctrl v wklejasz w edytowaną odpowiedź. 

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi. Macie rację, dołożę kilka większych, tylko wtedy jest problem, bo może lepiej to wygląda, ale mniej przestrzeni i mniej kryjówek.

Za przykład dam byłą 720L @bakus_44 to dla mnie totalny No. 1 jeśli chodzi o wygląd. Tylko co z tego jak przy takich aranżacjach kryjówek i przesmyków jest jak na lekarstwo. Uwielbiam patrzeć na ryby gdy nagle znikąd pojawia się albo znika. Dlatego chciałbym osiągnąć coś pomiędzy fajnymi głazami, a garażami.

@Andrzej Głuszyca nie ma szans runąć. Zawsze układam coś na zasadzie klinów, a dodatkowo delikatnie uderzam pięścią z kilku stron aby sprawdzić stabilność. Wiem, że większa ryba potrafi porządnie dupnąć w dekoracje.

• Lubię to 1
Opublikowano

Bardzo sztucznie to wygląda. Nie chodzi mi o "garaże" ponieważ same w sobie nie są czymś złym w malawi. Chodzi o te konstrukcje z małych kamieni. Najlepiej ułożyć trochę dużych brył i ewentualnie uzupełnić mniejszymi. Przy tym litrażu warto o tym pomyśleć. To co ułożyłeś sprawdziłoby się w małych litażach aby nie zabierać miejsca tam gdzie i tak go niema... 

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Konstrukcja jakby dziecko z klocków układało, nie ma jak porządny litraż zepsuć słabym aranżem,a ten kamyk na samej górze po prawej stronie w jakim celu tam położony? już  widzę jak porysujesz szkło układając te konstrukcję w akwarium 

Edytowane przez Bezprym
  • Lubię to 1
Opublikowano

@Bezprym nie każdego stać na lego  ;)

Dzisiaj wyprawa po dodatkowe, większe klamoty. Waga pokazała 120 kg. Przy okazji przedstawiam patent na zdrowszy kręgosłup:

20220224_150112.thumb.jpg.2b79f0bf2c61c1f47d7fe832b1821c4e.jpg

To serpentynit zielony tylko czeka mnie trochę mycia.

• Lubię to 6
Opublikowano

20220228_120306.thumb.jpg.d5a43ca9c540b498b40e465f80d09155.jpg

Wlałem pół litra "o mocy pozornej 70%" na 30 L w obiegu. Myślę, że do dezynfekcji wystrczy, a więcej boje się lać. 

Jutro czyszczenie nowych kamieni.

W weekend klejenie szkiełka  :D

• Lubię to 2
  • 2 tygodnie później...