Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnie pytanie:

kupiłem do korpusu koszyk zasypowy - w tym momencie przepływ wody powinien być zgodny z kierunkiem  na korpusie (woda opływa koszyk i od dna przesącza się przez jego wnętrze i wypływa) czy odwrotnie?

DO SIEGO ROKU !

Opublikowano
bedzie ok? pasuje do korpusu, bo go przymierzylem
Tak, będzie ok Jest jeszcze inny rodzaj, takie mleczne z niebieską nakrętką i z tej puszki koniecznie należy wyjąć z nakrętki i dna puszki krążki włókniny, bo inaczej bardzo szybko się zapycha, stąd moje pytanie. Z kolei ta którą kupiłeś ma bardzo drobne sitka (dno i wieczko) pod żywicę, na przykład purolite itp jest idealna, ale jak chcesz do niej dać ceramikę to wyłam kilka, czy kilkanaście tych żeberek w dnie i wieczku, albo nawierć cienkim wiertłem kilka otworów, będziesz miał lepszy przepływ. I do ceramiki nie musisz wkladać gąbęk, które są w zestawie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, Bartek_De napisał:

Tak, będzie okhttp://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji106.png Jest jeszcze inny rodzaj, takie mleczne z niebieską nakrętką i z tej puszki koniecznie należy wyjąć z nakrętki i dna puszki krążki włókniny, bo inaczej bardzo szybko się zapycha, stąd moje pytanie. Z kolei ta którą kupiłeś ma bardzo drobne sitka (dno i wieczko) pod żywicę, na przykład purolite itp jest idealna, ale jak chcesz do niej dać ceramikę to wyłam kilka, czy kilkanaście tych żeberek w dnie i wieczku, albo nawierć cienkim wiertłem kilka otworów, będziesz miał lepszy przepływ. I do ceramiki nie musisz wkladać gąbęk, które są w zestawie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Zamierzam do tego korpusu dac Szat Clear Water i zastanawialem się czy zostawic te gabki - czy one zbyt szybko się nie zabrudza i bede musial otwierac korpus i je czyscic, czy usunac na wstepie ? ;)

Opublikowano
19 minut temu, Oman napisał:

Zamierzam do tego korpusu dac Szat Clear Water i zastanawialem się czy zostawic te gabki - czy one zbyt szybko się nie zabrudza i bede musial otwierac korpus i je czyscic, czy usunac na wstepie ? ;)

Jeśli włożysz go w tej siateczce to nie musisz gąbek dawać wcale, natomiast jeśli wsypiesz luzem to gąbkę daj tylko na górę.

Opublikowano

Ja stosuje ten patent i polecam 

Wcześniej używałem wkładów 50 i 100 mikronów mniejsze np 20 zbyt sYbko się zapychały. W mojej opini jakość wody była porównywalna, ale wkłady własnej konstrukcji wychodzą dużo taniej i wolniej się zapychają porównując do wkładów sznurkowych. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Jak znalezc ten trzpien o ktorym mowa jest w filmie do stabilizowania wkladu? szukalem pod roznymi haslami ale nie potrafie znalezc