Skocz do zawartości

Krótka historia o zakupach w http://www.cichlid.sklepna5.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo trzeba będzie stworzyć dział: Kryminalni / Crime stories :D

Walczyć, walczyć i tępić złodziei! Neno tylko ustal najpierw grzecznie, czy to aby na pewno ta właścicielka sklepu, żebyś nie atakował niewinnej osoby.

Opublikowano

hmmm w sumie jest jeszcze opcja KRS, tylko do tego musisz mieć regon, nip albo numer KRS firmy. W krsie są dane właściciela,prezesa i są to dane dostępne dla każdego

Opublikowano

Ta firma (pani) fotki też kradnie !! Tak dla porównania http://www.african-cichlid.com/Perspicax.htm przyglądnijcie się tym fotką http://www.allegro.pl/item330039262_mal ... lecam.html

:twisted:

Już myślałem, że zaś moje... nie pozostaje nic innego jak zgłosić to na policje co chyba zrobiłeś i zadziałać coś na własną ręke. Heh na naszej klasie poszukaj:P Pewno komórke nawet swoją tam zostawiła:D

Tak całkiem poważnie babka zasłużyła na pożadnego kopa w .... .

Opublikowano

panowie, ja nie wiem nad czym sie tutaj rozpisujecie, to jest jawne wyludzenie. Zamiast pisac niech ktos zglosi na policje, niech poda takze dane osobowe innych osob ktore wie ze zostaly oszukane. I nalezy czekac.

Sprawa sie zajma.

Mielem dokladnie ta sama sytuacje jakies 6 lat temu, przyszla pani i powiedziala ze zakladaja internet i zbiera zaliczki. Okazalo sie ze zebrala na 2 osiedlach i zaczela sie ukrywac. Poszedlem na policje zlozulem doniesienie o oszustwie i wyludzeniu pieniedzy. Podalem chyba 5 poszkodowanych, oni nastepnie podali nastepnych i okazalo sie ze w sprawie bylo 30 osob.

Laska na maksa sie uchylala, nie przychodzila na rozprawy to dostala 4 miesiace aresztu i doprowadzanie na sprawy. Po 4 latach zapadl wyrok 3 lata w zawieszeniu na 5 i kasa do zwrotu.

Podsumowujac, miszac na forum nic nie zdzialacie, macie dane oszusta, potwierdzenia wplat za towar. Zgloscie to na policje za nim zostanie oszukanych wiecej osob, bezsensu jest bic piane na forum i dzwonic do tej laski. No bo co tym osiagniecie?

PS. Co do fotek - zgloscie to wlascicielowi strony - on bedzie wiedzial jak to juz zalatwic. Prawa autorskie sa jasne a za granica nawet przestrzegane.

Marcin

Opublikowano

Przepraszam, ale dyskusja jest juz nudna.

Przegladnijcie aukcje tych ludzi- brak telefonu, brak firmowego maila, brak adresu siedziby firmy, brak regulaminu, brak nazwy firmy i co? I nic- ludzie kupuja. Pewnie czesc z nich wplaci pieniadze i...

Okreslenie tego jako naiwnosc to naprawde eufemizm. Gdzie NIP firmy, gdzie wiarygodnosc? Jak dwa lata temu pisalam o kwestiach podatkowych i zachowaniu chocby minimum uczciwosci biznesowej wzgledem zasad- zakrzyczeli mnie wszyscy, bo to tylko rybki, bo panstwo beee i ogolnie ''ale o so chodzi'.

Teraz macie efekt. Bo nie chodzi o wpadki- one zdarzaja sie w kazdej firmie. Chodzi o zasade- o to, ze biznes to cos zarejestrowanego, stalego, rozliczanego.

Chcecie zglaszac i pozywac... fajnie- kogo? Pytam sie kogo? Nawet nie wiecie z kim zawieraliscie transakcje. Wytlumaczcie mi- jak dorosli ludzie moga tak postapic... nie obrazcie sie ale tak moga tylko faceci- Wasze zony winny Wam za te super transakcje wyrwac, za przeproszeniem, nogi z pewnej czesci ciala.

Opublikowano

Tutaj sie z toba nie zgodze ale tylko w kwestii zgloszenia na policje.

jasno okreslone jest:

CICHLID - PIELĘGNICE AFRYKAŃSKIE MALAWI I TANGANIKA

UL. DĄBROWSKIEGO 42B

65-012 ZIELONA GÓRA

LUKAS BANK: 66 1940 1076 3027 8400 0000 0000

W zwiazku z tym za tym kontem kryje sie osoba ktora to czerpie korzysci z w/w procederu. Stad wiadomo ze jest namierzalna. Zawsze moze sie wyprzec ze to nie jej strona ale wtedy musi zwrocic pieniadze ktore wplynely.

Jezeli nie zwroci to nadal mamy wyludzenie.

A co do zakupow, dokladnie wole doplacic 20% ale miec pewnosc ze wiarygodna firma mnie obsluguje...

Opublikowano
Jak dwa lata temu pisalam o kwestiach podatkowych i zachowaniu chocby minimum uczciwosci biznesowej wzgledem zasad- zakrzyczeli mnie wszyscy, bo to tylko rybki, bo panstwo beee i ogolnie ''ale o so chodzi'.

O ile dobrze pamiętam tamtą dyskusję, to większość z nas miała na myśli sprzedaż rybek poprzez hodowców prywatnych a nie zinstytucjonalizowanych, prowadząc pewnie sklep zawsze będziesz przeciwko osobom które sprzedają swój chów na allegro pocztą pantoflową itp, również i hodowcy chcą sprzedać swoje rybki bardziej dla zabawy niz zysku bo ich utrzymanie przez kilka miesięcy wyniesie więcej kasy niż zysk ze sprzedaży.

Natomiast zastanawiam się nad Twoją irytacja ? przecież takie osoby dla Was wogóle nie stanowią zagrożenia, choć oczywiście zdaję sobie sprawę ze zamist osoba X kupować w sklepie na 5 miała by kupic w SM.

Ja jestem z Waszych usług zadowolony i co nie napiszecie póki będziecie tzymali wysoki poziom usług jak dziś, pewnie nim zostanę, ale powiem Ci koleżanko ze jeśli chodzi o PR to Twoje posty wiecej przynoszą szkody niz pożytku.

Po drugie nie trzeba mieć NIPu, REGONu czy siedziby aby być uczciwym, po drugie to nie te identyfikatory czynią kogoś uczciwym, a jeśli chodzi o sklep na 5 ktoś z tego czerpie korzyści, ktoś na siebie zarejestrował i tą domenę i pobiera pieniądze, więc jezeli nawet jeżeli nie jesteśmy w stanie sami dowiedzieć się kto za tym stoi to i tak może zrobić to policja, więc dlatego każdy poszkodowany powinien to zrobić aby policja się za nich wzieła, w sieci funkcjonuje pomimo tego jednego ananasa wielu uczciwych ludzi bez NIPu czy Regonu.