Skocz do zawartości

Obsada do 500l

mazilo

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, mazilo napisał:

Bardzo ładnie to wyglada , ale czy Labidochromis Caeruleus nie „zleją się „ kolorystycznie z Metriaclima Estherae red/blue????

Absolutnie nie, Estherae są pomarańczowe a Caeruleus są cytrynowo żółte. Mam je obie u siebie. Postaram się zaraz nagrać filmik z nimi.

2 minuty temu, mazilo napisał:

Bardzo ładnie to wyglada , ale czy Labidochromis Caeruleus nie „zleją się „ kolorystycznie z Metriaclima Estherae red/blue????

Labidochromis Caeruleus jest żółty z czarno obramowanymi  płetwami natomiast samice Estherae Red Blue są pomarańczowe. Możesz kupić Metriaclimy z samicami OB. 

• Lubię to 1

3 godziny temu, mazilo napisał:

Super 🙈, chodzi mi bardzie o każdy gatunek z mojej obsady , lub inne ewentualnie

Możliwe że ludzie o tym nie wiedzą a jeśli nie to przypominam : wpisujesz nazwę gatunku w wyszukiwarkę na forum, w google, na youtube i oglądasz zdjęcia i filmy.

A tu masz fajną stronę ze zdjęciami http://malawi.si/Malawi/Mbuna/index.html

Godzinę temu, mazilo napisał:

O Boże 🙈🙈🙈🙉🙉🙉mega ciężko się zdecydować 😞

:) 

Socolofi Tumbi Point odrzucam chociaż bardzo mi się podobają

A to niby czemu?

mam wrażenie ze ich kolor niebieski jest bardziej intensywny u samców jak i samiczek w odróżnieniu od Cynotilapia Hara Gallireya Reef)

A to źle?

40 minut temu, mazilo napisał:

czy Labidochromis Caeruleus nie „zleją się „ kolorystycznie z Metriaclima Estherae red/blue????

Nie :) , nie zleją się :D :D :D .

41 minut temu, mazilo napisał:
Godzinę temu, Bezprym napisał:

A może zastąpisz saulosi pseudotropheusem johanni Gome? 

Jakieś takie blade 🙈🙈🙈🙈

Johanni są blade? A gdzie takie widziałeś? Wiesz w ogóle jak johanni wygląda? :D .

Zdecydowałem 🙂 

Dzieki SlavekG Podoba mi się twoja propozycja 🙂

Zdecydowałem się na następujące gatunki :

-Pseudotropheus Cyaneorhabdos-15szt

-Labidochromis Caeruleus-12szt

-Metriaclima Estherae red/blue-12szt

Myślę ,że Pseudotropheus Cyaneorhabdos w ilości 15 szt , aby kolor cytrynowy i pomarańczowy nie zdominował całego zbiornika , dodatkowo posiada ładne paseczki 🙂

Jak będzie mi czegoś  brakować ( niebieskiego ) to z czasem może dorzucę Socolofi Tumbi Poin

Edytowane przez mazilo