Slawek-meszek Opublikowano 4 Listopada 2019 #11 Opublikowano 4 Listopada 2019 Jeżeli chcesz Saulosi nie napewno odradziłbym C sp Jalo Reef. Samce są podobne do siebie i może iskrzyć miedzy nimi. Co do M msobo magunga to jako nowicujszowi odradziłbym tą rybę. Dlaczego ano dlatego że to nie jest potulny baranek wewnątrz gatunkowo. Jeżeli zostawisz Saulosi to proponowałbym Cynotilapia sp. Hara Gallireya Reef a i samiczki ma ładne. Na pewno ładniejsze niż Jalo Reef. To moje skromne zdanie. 2
SlavekG Opublikowano 4 Listopada 2019 #12 Opublikowano 4 Listopada 2019 @Slawek-meszek proponowałem Jalo Reef zamiast Saulosi
Slawek-meszek Opublikowano 4 Listopada 2019 #13 Opublikowano 4 Listopada 2019 Teraz, SlavekG napisał: @Slawek-meszek proponowałem Jalo Reef zamiast Saulosi mea culpa. Sory żle zrozumiałem. Saulosi bym zostawił
SlavekG Opublikowano 4 Listopada 2019 #14 Opublikowano 4 Listopada 2019 20 minut temu, Slawek-meszek napisał: mea culpa. Sory żle zrozumiałem. Saulosi bym zostawił Saulosi i Hara - całkiem ciekawe połączenie
Slawek-meszek Opublikowano 4 Listopada 2019 #15 Opublikowano 4 Listopada 2019 7 minut temu, SlavekG napisał: Saulosi i Hara - całkiem ciekawe połączenie Nie bardzo rozumie czy napisałeś to z sarkazmem czy jest to ciekawe połączenie.
SlavekG Opublikowano 4 Listopada 2019 #16 Opublikowano 4 Listopada 2019 1 minutę temu, Slawek-meszek napisał: Nie bardzo rozumie czy napisałeś to z sarkazmem czy jest to ciekawe połączenie. Jak najbardziej poważnie. Kolorystycznie ładnie będzie. Mam nadzieję że Hara nie przytłumi Saulosi 1
Slawek-meszek Opublikowano 4 Listopada 2019 #17 Opublikowano 4 Listopada 2019 7 minut temu, SlavekG napisał: Jak najbardziej poważnie. Kolorystycznie ładnie będzie. Mam nadzieję że Hara nie przytłumi Saulosi Bardzo mnie to cieszy, że spodobało się to połączenie. Myślę, że Saulosi jest tak bardzo charakterną rybą, że sobie na to nie pozwoli. Jeżeli miałbym dawać Saulosi to 3 samce napewno tan by się znalazły a samiczek około 9-10szt. C sp hara 1+4/5
mazilo Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor #18 Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Wiec podsumowując jak narazie obstawiam : -Chindong Saulosi 12szt -Metriaclima Chailosi-12szt -Hara Gallireya Reef -12szt Faza wstępna potem redukcja Mega mi się podoba Chindongo Socolofi Tumbi Point Edytowane 4 Listopada 2019 przez mazilo
SlavekG Opublikowano 4 Listopada 2019 #19 Opublikowano 4 Listopada 2019 1 minutę temu, mazilo napisał: Wiec podsumowując jak narazie obstawiam : -Chindong Saulosi 12szt -Metriaclima msobo magunga-12szt --Hara Gallireya Reef -12szt Faza wstępna potem redukcja Pomyśl o czymś innym zamiast Msobo, samice Msobo i Saulosi są podobnie żółte. Może Metriaclima Chailosi zamiast Msobo? 1
mazilo Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor #20 Opublikowano 4 Listopada 2019 i jest teraz super Dzięki panowie . Jeszcze jak podacie źródło zakupu Przepraszam ze w tym temacie ale jeszcze sprawa pompy cyrkulacyjnej . Myśle nad Tunze 6045 ale nie widze w niej sterownika . Doradzcie coś i będzie spokój do momentu dojrzewania akwarium
Rekomendowane odpowiedzi