SlavekG Opublikowano 31 Marca 2020 #51 Opublikowano 31 Marca 2020 1 minutę temu, mazilo napisał: Bardzo ładnie to wyglada , ale czy Labidochromis Caeruleus nie „zleją się „ kolorystycznie z Metriaclima Estherae red/blue???? Absolutnie nie, Estherae są pomarańczowe a Caeruleus są cytrynowo żółte. Mam je obie u siebie. Postaram się zaraz nagrać filmik z nimi.
Robson79 Opublikowano 31 Marca 2020 #52 Opublikowano 31 Marca 2020 2 minuty temu, mazilo napisał: Bardzo ładnie to wyglada , ale czy Labidochromis Caeruleus nie „zleją się „ kolorystycznie z Metriaclima Estherae red/blue???? Labidochromis Caeruleus jest żółty z czarno obramowanymi płetwami natomiast samice Estherae Red Blue są pomarańczowe. Możesz kupić Metriaclimy z samicami OB. 1
Tomasz78 Opublikowano 31 Marca 2020 #54 Opublikowano 31 Marca 2020 3 godziny temu, mazilo napisał: Super , chodzi mi bardzie o każdy gatunek z mojej obsady , lub inne ewentualnie Możliwe że ludzie o tym nie wiedzą a jeśli nie to przypominam : wpisujesz nazwę gatunku w wyszukiwarkę na forum, w google, na youtube i oglądasz zdjęcia i filmy. A tu masz fajną stronę ze zdjęciami : http://malawi.si/Malawi/Mbuna/index.html Godzinę temu, mazilo napisał: O Boże mega ciężko się zdecydować Godzinę temu, mazilo napisał: Socolofi Tumbi Point odrzucam chociaż bardzo mi się podobają A to niby czemu? Godzinę temu, mazilo napisał: mam wrażenie ze ich kolor niebieski jest bardziej intensywny u samców jak i samiczek w odróżnieniu od Cynotilapia Hara Gallireya Reef) A to źle? 40 minut temu, mazilo napisał: czy Labidochromis Caeruleus nie „zleją się „ kolorystycznie z Metriaclima Estherae red/blue???? Nie , nie zleją się . 41 minut temu, mazilo napisał: Godzinę temu, Bezprym napisał: A może zastąpisz saulosi pseudotropheusem johanni Gome? Jakieś takie blade Johanni są blade? A gdzie takie widziałeś? Wiesz w ogóle jak johanni wygląda? .
mazilo Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor #55 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) 10 godzin temu, Tomasz78 napisał: A to źle? Wręcz bardzo dobrze Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez mazilo
mazilo Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor #56 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Zdecydowałem Dzieki SlavekG Podoba mi się twoja propozycja Zdecydowałem się na następujące gatunki : -Pseudotropheus Cyaneorhabdos-15szt -Labidochromis Caeruleus-12szt -Metriaclima Estherae red/blue-12szt Myślę ,że Pseudotropheus Cyaneorhabdos w ilości 15 szt , aby kolor cytrynowy i pomarańczowy nie zdominował całego zbiornika , dodatkowo posiada ładne paseczki Jak będzie mi czegoś brakować ( niebieskiego ) to z czasem może dorzucę Socolofi Tumbi Point Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez mazilo
SlavekG Opublikowano 1 Kwietnia 2020 #57 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 15 minut temu, mazilo napisał: Jak będzie mi czegoś brakować ( niebieskiego ) to z czasem może dorzucę Socolofi Tumbi Point Samce Metriaclima Estherae Red/blue są jasno niebieskie
Bezprym Opublikowano 1 Kwietnia 2020 #58 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Na twoim miejscu wziąłbym biała odmianę Labidochromisa cearuleusa Nkhata Bay ładnie by Ci kontrastował z maingano. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
mazilo Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor #59 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Teraz, SlavekG napisał: Samce Metriaclima Estherae Red/blue są jasno niebieskie Ale mam wrażenie ze ciemniejsze ( ładniejsze ) niż Cynotilapia Hara Gallireya Reef
SlavekG Opublikowano 1 Kwietnia 2020 #60 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 1 minutę temu, mazilo napisał: Ale mam wrażenie ze ciemniejsze ( ładniejsze ) niż Cynotilapia Hara Gallireya Reef To już zależy co kto lubi, Socolofi na pewno są ciemniejsze i zdecydowanie są to ładne ryby.
Rekomendowane odpowiedzi