mazilo Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor #81 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 12 minut temu, Tomasz78 napisał: @mazilo A ile gatunków chcesz mieć? Myślę, ze ostatecznie 3 gatunki
Tomasz78 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 #82 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 4 minuty temu, mazilo napisał: Myślę, ze ostatecznie 3 gatunki I jakie gatunki wybrałeś z ładnymi samicami ?
mazilo Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor #83 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) i już się boję .... -Pseudotropheus Cyaneorhabdos -Labidochromis Caeruleus -Metriaclima Estherae red/bul -Socolofi Tumbi Point Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez mazilo
Tomasz78 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 #84 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 4 minuty temu, mazilo napisał: -Pseudotropheus Cyaneorhabdos -Labidochromis Caeruleus -Metriaclima Estherae red/blue -Socolofi Tumbi Point Aha, no i gitara, to po co było tyle wałkowania o brzydkich samicach. A to które są brzydkie to już indywidualna sprawa każdego akwarysty, bo każdemu podoba się co innego. .
mazilo Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor #85 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 , każdy się wypowiedział , ja tylko zapytałem o Saulosi
Tomasz78 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 #86 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 8 minut temu, mazilo napisał: zapytałem o Saulosi Aha, nieuważnie czytałem, myślałem że szukasz gatunków z ładnymi samicami, a to które są ładne to już indywidualna sprawa.
mazilo Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor #87 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Cały czas mnie czy dobrze zrobiłem biorąc Yellow zamiar Saulosi , zwłaszcza ze Yellow wyglądają na tle pozostałych gatunków strasznie marnie ( 3 szt blade ). Czy byłby problem gdybym JEDNAK dokupił 15szt Saulosi . Wiem że sporo już by tego było , ale przecież przewidziana jest redukcja . Jesli redukcja to kiedy zazwyczaj ona jest dokonywana ( chodzi o czas dorośniecie rybek do możliwości rozróżnienia płci ) ?
SlavekG Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #88 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Możesz śmiało zamienić Yellow na Saulosi, nawet lepiej to wyjdzie pod względem diety Piszę zamienić bo 5 gatunków to trochę sporo jak na 500L. Teraz jak rybki jeszcze małe to ok, ale z czasem trzeba z tym będzie robić porządek. Maingano i Socolofi są dość ciężkimi rybami do odróżnienia płci i czasem jest to trudne u dorosłych ryb.
mazilo Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor #89 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Myśle ze Socolofi choć są piękne to całkowicie się ich pozbędę tylko i wyłącznie dlatego ,ze Maylandia estherae red/blu doda kolejny kolor niebieski (samiec) , Maingano jak narazie wyglądają dobrze i paski poziome podkręcają urok . Bardzo mi się podobają Metriaclima sp.msobo”Magunga”, ale nie będę szalał na początek w mojej przygodzie . Dzwonie zaraz do Żor , przynajmniej niedziela byłaby miła Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez mazilo
mazilo Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor #90 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) No to jadę do Żor (Jacek Stuś) Maleństwa w domciu (15szt + 2 gratis )🏎🏎🏎 Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez mazilo
Rekomendowane odpowiedzi