Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wapien filipinski ma dosc ciezka do czyszczenia struktore - odpusc i pokochaj :D

Za miesiac na wapieniach nie bedzie kilku kropek (jak teraz) tylko CALE beda brazowe, potem zielone, potem moze brunatno-czerwone.. itd:D

EDIT: TO sa okrzemki, reszte pytan zadawaj w innych topikach dzialu, ten jest tylko do identyfikacji.

Opublikowano

pogubiłem sie juz w tej identyfikacji więc moze ktos mi podpowie co to za gloniki i czy powinienem się ich pozbyć

post-8204-14695711689938_thumb.jpg

post-8204-14695711690272_thumb.jpg

Opublikowano

Tak jak Ci pisałem w drugim topiku to okrzemki, co do pozbywania się ich to w wielkim skrócie .... jest to bezcelowe i raczej Sysyfowe zadanie .... mimo że sa małe to i tak nie dzasz im rady :mrgreen: z czasem na tych kamieniach i tle pojawią się inne organizmy ... opcja ze tło bedzie czyste a kamienie białe jest w Malawi niewykonalna

Opublikowano

Witam. Proszę o opinię bardziej doświadczonych niż ja. Ostatnio pojawiły się na wapieniach w moim domowym malawi zielone glony. Wyglądają świetnie i nadają klimat zbiornikowi. Czytałem na forum , że to porządany gość w akwarium , ale chciałem się upewnić czy ten rodzaj też jest ok?? Akwarium nie ma roślin tylko goła skała wapienna i drobny żwirek na dnie z domieszką piasku. Dodam , że wszystkie parametry wody są ok. Z góry dzięki za pomoc.

tu jest zdjęcie :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb4 ... c2212.html

Opublikowano
Proszę o opinię bardziej doświadczonych.

Niz Ci co się już tu wypowiadali ??

To chyba bardziej nie znajdziesz :D

Opublikowano
co wy na to, okrzemki już mam teraz zaczyna to wyłazić (skok no2)

no i dla mnie tak na oko to są sinice, tym bardziej jak się szybko pojawiły [zielenice potzrebują więcj czasu aby się rozrosnąć] ale że na oko jeden umarł, to sprawdz konsystencje i jak tzryma się podłoża, sinice mają glutowato/kiślowata konsystencje i dość łatwo chodzą z podłoża jęsli nie ejst ono chropowate.