Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękne szantransje :) . Praktycznie nie do usunięcia, ale przy dobrej cyrkulacji świetnie falują :) . Wrzuć tego anubiasa do Malawi, może się glonki przyjmą.

Opublikowano

A no właśnie Siwy1973 pisał, że zaszczepianie nie wyszło, ciekawe ile czasu minęło od tego szczepienia? Może się jeszcze rozwiną, w każdym razie podeślij jeden listek :wink:

Opublikowano

Zbiorniczek około 2 miesięcy, cuś takowego mi się wykluwa:

pb120594cq5.jpg

pb120599tc3.jpg

pb120596ri6.jpg

Czyżby okrzemki, Pomocy! Taka riposta dla Sbgate - nie panikuje tylko jestem ciekaw czy to pożądane czy niepożądane ;P

Opublikowano

Czyżby okrzemki, ...- nie panikuje tylko jestem ciekaw czy to pożądane czy niepożądane ;P

a to już zależy od potrzeb i gustu dla jednych okrzemki moga byc pożądane dla innych nie ... to co najważniejsze to ze dla ryb i akwarium sa nieszkodliwe wiec się tymi okrzemkami nie ma co sie przejmować bo że sa w nowym baniaku to nic niwego

Opublikowano

no i z tego co widzę że to piaskowiec to te okrzemki mogą zawitać na bardzo długo , a z piaskowca tego się nie wyczyści, więc należy się do tego przyzwyczaić :)

Opublikowano

Wczoraj było tak jak wyżej, ale dziś już jest tak i zaczyna mnie martwić, miały siedzieć na kamieniach i to miały być okrzemki a tymczasem włażą na piach i coraz gorzej to wygląda:

pb130618ah9.jpg

pb130611wb5.jpg

pb130607ef5.jpg

Co myślicie? Możliwe jest że na raz pojawiły się dwa rodzaje glonków :?