Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...to są zielenice pędzelkowate .

A ja tam widzę Rhizoclonium w początkowej fazie rozwoju.

decis podaj tak:

wynik NO3 i PO4 testem JBLa jak masz testy zooleka to wyrzuć bez podawania wyników.

jaka masz cyrkulację wody

skąd masz tak wysokie DOC - co ile i jak duże podmiany wody, jakie ryby i jakie karmienie.

Na moje oko to nie jest Malawi.:confused:

Opublikowano
PH 8

No3 0 mg

No2 <0.01

Widzę że nie chcesz by ci pomóc.

Zadałem konkretne pytania - na żadne nie odpowiedziałeś. Umieściłeś wyniki które mnie nie interesują pomijając te o które pytałem - czym to zmierzone?

Mam następne pytanie - co ci robi w akwarium z rybami NO3 =0 ppm bo nie może być takiego wyniku w baniaku jak tam są ryby:rolleyes: chyba że to testy paskowe:(

Opublikowano

Test No2 jbl

Test no3 sera

Cyrkulacja wody filtr zew. Kubełek jbl e901 plus kurtyna napowietrzające

Akarium ma o koło 2 miesięcy.

Opublikowano
..a tak zielenice pędzelkowate https://www.google.pl/search?q=zielenice+p%C4%99dzelkowate&biw=1152&bih=587&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj5pvja0ZHNAhVICZoKHW7xAJwQ_AUIBygC&dpr=1.25

Na oko bardzo podobne.

-- dołączony post:

..a na szybach miałeś najpierw takie zielone kropki?

Andrzeju tylko w tobie nadzieja bo ja z fotki nie rozróżniam glonu pędzelkowatego od Oedogonium i Rhizoclonium natomiast z zielonymi kropkami na szybie nie mam problemu bo to stale mam w swojej Tanga:D ale to objaw zdrowego stabilnego akwarium tylko zedrzeć trudno.

decis nadal nie podałeś o co prosiłem więc rezygnuję z dopytywania, ale na pewno musisz podnieść poziom NO3 z tych 0 tak do 10ppm:D i drastycznie ograniczyć czas świecenia wtedy jest szansa że powoli i po czasie znikną.

Dla niecierpliwych czyli raptusów :( to tylko - Przedawkowanie „węgla w płynie” może pomóc. Krewetki Amano bo go zjedzą :D albo Femanga Algen Stop General ten załatwi problem w jeden dzień.