Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na poczatku miały być muszlowce ale sprawa sie inaczej potoczyła.

Czy ktoś trzyma? Podzieli sie doświadczeniami? Ew. link do dobrego forum by co poczytać?

moje pysiaki uwielbiają krewetki

a co do muszlowcow - jak mialem 112l to po przeczytaniu tego http://www.torun.mm.pl/~mewash/dziennik.html bylem baaardzo blisko ich hodowli.

Opublikowano

MAła zmiana planów. Czester kupił już prawie akwa 50l z obudowa i grzałeczka za śmieszna kase. Tak więc co moge wsadzić? :D Tak ja wiem że to forum malawi ale nawet sobie nie wyobrażacie jak to jest nie miec akwa przez 4 dni w tyg. jak normalnie przez ponad 10 lat zawsze cos było. Spać się nie da:D Aaa i słuchajcie.. kaskady jeszcze nie mam ale mam aquale turbo 650. Ten filtr jak i mój turbo miały standardowo pojemniki na bio. Turbo miał pół litra, a 650 ze 250ml. Jak bym tam ceramike upchał to da rady? Przynajmniej narazie czy szukać kaskady?

I co z wodą mogę zaszczepić bakterie z mojego akwa?

Opublikowano
MAła zmiana planów. Czester kupił już prawie akwa 50l z obudowa i grzałeczka za śmieszna kase. Tak więc co moge wsadzić? :D Tak ja wiem że to forum malawi ale nawet sobie nie wyobrażacie jak to jest nie miec akwa przez 4 dni w tyg. jak normalnie przez ponad 10 lat zawsze cos było. Spać się nie da:D Aaa i słuchajcie.. kaskady jeszcze nie mam ale mam aquale turbo 650. Ten filtr jak i mój turbo miały standardowo pojemniki na bio. Turbo miał pół litra, a 650 ze 250ml. Jak bym tam ceramike upchał to da rady? Przynajmniej narazie czy szukać kaskady?

I co z wodą mogę zaszczepić bakterie z mojego akwa?

:twisted: hehe jakbym słyszał odpowiedzi na Twoje pytania w Twoich postach na forum... co jest, 50L Cię przerasta Czester :wink::P:lol:

dasz radę :D:D:D

podtrzymajmy go na duchu ludziska :P

Opublikowano

Kurka no do was mam zaufanie i bzdur o muszlowcach mi nie wciśniecie. 30l mało to kupiłem 50:P Więcej się nie da.. tylko mnie ta kaskada zastanawia... w sumie jak tak oglądam to ludziska mają tyle samo objętości w kaskadzie co ja w dwóch pojemnikach...

Dobra nie to nie... szukam forum muszlowcowe:D

Zreszta i tak niedługo kubeł do niego przyjdzie... ja tam nie bede na zdrowiu ryb oszczędzał. JAkiegoś fluvalka szukam:P Chyba że kto ma takiego malutkiego?

Opublikowano

No ten kubełek to by musiał być nie 305, nie 205, nie 105 a pewnie 055: :wink: A tak serio - ten wewnętrzny na początek da radę, to i tak musi dojrzeć... (wiem co piszę, między innymi przez Ciebie szkolony:) Bakteriami szczepić możesz, możesz dać nawet wodę z podmiany... tylko jak ją przewieźć coby swych właściwości nie straciła...

Opublikowano

no to dawaj, dawaj :D Jak założysz to się podziel wiedzą bo mam wolną 40l kaste na strychu :twisted: a moje pyski dostają morderczego szału jak im wrzucić morską krewetkę :twisted: