Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie... z racji że mieszkam w krk i prawdopodobienstwo ze bede miał jedno mieszkanie przez rok jest nikłe postanowiłem założyć jakie 30l z kreweciami. Obserwowałem je ostanio i nie sa takie złe:) Niestety pyszczaki na wynajmowanym mieszkaniu studenckim to za duży problem dlatego niech pływają sobie spokojnie w domku, ale tutaj także chcę jakiś chlupot. Na poczatku miały być muszlowce ale sprawa sie inaczej potoczyła.

Czy ktoś trzyma? Podzieli sie doświadczeniami? Ew. link do dobrego forum by co poczytać?? W głowie mi sie nie mieści bowiem ze 90% ludzi ciągnie na wewnetrznym z malutkim wkładem bilogicznym albo wogóle... dlatego jeśli ktoś ma dojście albo sam trzyma chętnie poczytam i posłucham:)

Oczywiście number one są moje kochane pyśki i ich nigdy nie zdradze ale niestety nie ma co ukywać nie dam rady trzymać ich w Krk.

Opublikowano

Szczerze mam dylemat.. ale chce spróbować z czymś bardziej zielonym. No i mam 3 nieuywane akwaria nie chce i nie mam miejsca by kupywać więszke.

Muszlowce są oki ale mam pyszczaki:)

Opublikowano

A mnie też muszlaki kręcą... Fajne rybuńki. Gdyby nie to, że chodzi za mną czwarty zbiorniczek w domu z aulonami... to bym pewnie zamuszlił:)

Opublikowano

Muszlowce są zbliżone zachowaniami do pyśków ale nie do końca. Boje się że było by to na zasadzie jak narciarz próbuje sił na snowboardzie. Ale nawet dużo nie czytałem i nie chce mi sie:P Mam 3 akwa po 30 pare litrów i na krewecie beda w sam raz, a miejsca duzo nie mam:) Stronka fajna poczytam. Jakby ktoś jeszcze trzymał było bi miło;)

Opublikowano

Muszle sa mega ! Moze kolorami i wielkoscia nie bija po oczkach, ale te zachowania - do obserwacji imo nr1 (tanga malawi SA itp o morskich nie pisze).

Spróbuj Tange - nie pozalujesz, a skoro masz 3 zbiorniki to postaw tez krewetkarium :) z Red Fire'ami i czyms wiekszym do tego galazki + full mchu i bajka :)

Mimo wszytsko mysl o tandze - krewcie sa spoko, Tanga - mega

Opublikowano

No 30 l. to na muszle trochę za mało, większość żyje w parach 50-60 l. jest ok, te które żyją w stadkach to najlepiej 60-100l. +

Więc jak masz zdradzać... to z krewetkami:)