Falcowski Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor #41 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zamówiłem w Aquapet w Gdyni i udało się. Dziś odebrałem. Cud, że udało się, bo podałem konkretny przedział wielkości i ten rozmiar idealnie przypasował do pozostałej obsady. To jedyny osobnik z gatunku. Nie chciałem całego haremu. Tego samca wziąłem tylko dla jego koloru, żeby przełamał żółcie i niebieskie pozostałej obsady. Samice już nei są takie ładne, a czwarty gatunek w zbiorniku to już za dużo ryb. Zatem teraz mam idealnie. 3 gatunki żółty, niebieski i żółto-niebieski i jeden piękny i o dziwo szybko wybarwiony samiec. Sam się zdziwiłem, że już takie kolorki ma w takim wzroście. Oby tak utrzymał.
Tomasz78 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 #42 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 50 minut temu, Falcowski napisał: To jedyny osobnik z gatunku. Nie chciałem całego haremu. Tego samca wziąłem tylko dla jego koloru, żeby przełamał żółcie i niebieskie pozostałej obsady. Samice już nei są takie ładne, a czwarty gatunek w zbiorniku to już za dużo ryb. Mając nawet jedną rybę masz już czwarty gatunek. Więc tak czy siak i tak masz już czwarty gatunek. Nie musisz mieć całego haremu, wystarczy jedna samica. Nie chcę Ci psuć humoru ale uważam że trzeba Ciebie poinformować że nie mając samicy ze swojego gatunku Twój Copadichromis Borleyi Kadango Red Fin będzie się zalecał do samic innych gatunków, więc mogą się pojawić krzyżówki. Uważaj na to. 1
Falcowski Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor #43 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Nowe, tymczasowe kryjówki, szybko znalazły lokatorów. Jeden od razu zaczął od sprzątania piasku. 2
Tomasz78 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 #44 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Widzę że kolega świetnie się bawi z rybami. Bawiłem się w podobny sposób. 1
Falcowski Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor #45 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Trochę niebiotopowa redekoracja pozytywnie wpływa na mieszkańców. 1
Falcowski Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor #47 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Nowa zmiana: Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Falcowski
StaNorywy Opublikowano 16 Kwietnia 2019 #48 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 No fajnie to wygląda. A jak się te kamienie zazielenią to dopiero będzie
Bartek_De Opublikowano 16 Kwietnia 2019 #49 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jak dla mnie to strasznie kiczowato zaczyna to wyglądać. Aż brakuje mi wraku statku i nurka z bąbelkami. Trochę nie w tym kierunku idziesz, ale skoro tak Ci się podoba to spokoWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3
StaNorywy Opublikowano 16 Kwietnia 2019 #50 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 16 minut temu, Bartek_De napisał: Jak dla mnie to strasznie kiczowato zaczyna to wyglądać. Aż brakuje mi wraku statku i nurka z bąbelkami. Trochę nie w tym kierunku idziesz, ale skoro tak Ci się podoba to spoko Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Ja wiem ... ? Jak przeglądałem galerie, to są tam podobne zbiorniki. Jedne też tylko po 5 - 6 kamieni, inne także 2-3 główne i kilka z boku. No może @Falcowski mógłby jeszce kilka mniejszych dołożyć. Ale moim zdaniem jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi