Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Falcowski Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Pyszczki moje mam od 2 tygodni. Są nimi: 6x Placidochromis phenochilus Mdoka white lips 6x Otopharynx lithobates Zimbawe Rock (Sulphur Head) 5x Labidochromis caeruleus - Yellow W tym czasie nauczyłem je jeść z ręki: 10
Falcowski Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor #2 Opublikowano 18 Lutego 2019 (edytowane) Miesiąc po zakupie. Żółta ok 4 cm, niebieska ok 5 cm, brązowa ok 4 cm: Edytowane 18 Lutego 2019 przez Falcowski
Falcowski Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor #3 Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Nie mogłem się doczekać i wrzuciłem dziś nową 12 centymetrową Yellowkę do dużego akwa. Przy pozostałych rybkach wygląda jak okręt podwodny USS Ohio. W poprzednim akwa rybka była tylko z glonojadem w 20 litrowym zbiorniku i ponoć nie chorowała w ogóle, więc zaryzykowałem. Jej radość z nowej przestrzeni uwieczniłem poniżej: Edytowane 25 Lutego 2019 przez Falcowski 3
Bartek_De Opublikowano 25 Lutego 2019 #4 Opublikowano 25 Lutego 2019 8 minut temu, Falcowski napisał: W poprzednim akwa rybka była tylko z glonojadem w 20 metrowym zbiorniku Zacny baniak zapewne chodziło Ci o litry? 1
Mróz Opublikowano 25 Lutego 2019 #6 Opublikowano 25 Lutego 2019 Widać że jest zadowolona z przestrzeni Zastanawia mnie tylko jeden fakt, powszechnie panuje opinia i jest pewnie zgodna z prawdą, że ryby trzymane w tak małych zbiornikach jak kostka 20 litrów w której wcześniej żyła ta samica karłowacieją - a tu taki lorbas wyrósł.. jak to jest??
Bartek_De Opublikowano 25 Lutego 2019 #7 Opublikowano 25 Lutego 2019 Widać że jest zadowolona z przestrzeni Zastanawia mnie tylko jeden fakt, powszechnie panuje opinia i jest pewnie zgodna z prawdą, że ryby trzymane w tak małych zbiornikach jak kostka 20 litrów w której wcześniej żyła ta samica karłowacieją - a tu taki lorbas wyrósł.. jak to jest?? Pewnie dlatego, że była tam sama. "Glonojada" nie biorę pod uwagę Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Robson79 Opublikowano 25 Lutego 2019 #8 Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Moim zdaniem jeśli ryba jest odpowiednio odżywiana to nawet w małym akwarium może urosnąć większa niż w naturze... Ryby karłowacieją z niedoboru składników odżywczych potrzebnych do wzrostu... Oczywiście nie popieram hodowli ryb w zbyt małych dla nich zbiornikach, ale to że ktoś trzyma je w nich wcale nie oznacza iż muszą skarłowacieć... Edytowane 25 Lutego 2019 przez Robson79 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Lutego 2019 #9 Opublikowano 25 Lutego 2019 Nie wiemy jak długo i czy w tej kostce dorastała.
pozner Opublikowano 25 Lutego 2019 #10 Opublikowano 25 Lutego 2019 3 minuty temu, Robson79 napisał: Moim zdaniem jeśli ryba jest odpowiednio odżywiana to nawet w małym akwarium może urosnąć większa niż w naturze Tu się kompletnie nie zgodzę. Pokaż mi rybę która dorasta do np. 30cm. a trzymana jest w np. 100cm. akwarium dorośnie więcej niż te 30cm. 15-20cm. to wszystko co osiągnie. Wiem, bo przerabiałem to z niebieołuskimi w 200l. Osiągnąłem z nimi wszystko, a nawet więcej, ale nie wielkość.
Rekomendowane odpowiedzi