Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest największą ryba w Twoim akwa więc nie liczyłbym na to, że któryś samiec ją wytrze... Musiałaby trafić do akwa z większym samcem, choć mógłby być nawet mniejszy ale dominujący...

• Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Kilka tygodni temu przerobiłem lampę, zatem dla formalności dorzucę aktualny wygląd oświetlenia białego. Dodam, że założyłem kolimatory i się zrobiło faktycznie dużo ciemniej. Teraz rozumiem, czemu takie mocne oświetlenie zawsze polecacie.

Opcja 1: 2 ledy 3W 12800K20191118_181457.jpg.72ec11bd52579266f08ef6f61e0dd20d.jpg

Opcja 2: 10 ledów, 2 rzędy po 5 szt, 1W WFS

20191118_181530.jpg.8f9875fef0fe72062a018d272b12ddc9.jpg

Edytowane przez Falcowski
  • Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, Falcowski napisał:

Przy okazji fajny patent na przeszczep biologii z dużego zbiornika - ustawiona ceramika w nurcie w polu wylotu z kubełka.

Równie dobrze wystarczyło by kilka garści piachu z głównego zbiornika :) 

• Lubię to 1
Opublikowano
16 godzin temu, Falcowski napisał:

20191211_184054.JPG

W sumie ciekawy kotnik 👍, jeśli wzrok mnie nie myli, to masz tam multi-kulti (Ameryka i Afryka w jednym).
PS a że mam swoje lata, ten naszyjnik jednoznacznie mi się skojarzył z latami młodości 😉

image.png.55a7d06659a80c000bf70ae316e6e15f.png

Pzdr.Rysiek

• Lubię to 1
  • Haha 6
Opublikowano
15 godzin temu, egon44 napisał:

Równie dobrze wystarczyło by kilka garści piachu z głównego zbiornika :) 

I gdzie ten piach miałbym nasypać? Na ten czarny, czy na ścieżkę? :P

Ja tu każde jedno ziarenko pęsetą układałem hehe.

Opublikowano
46 minut temu, rysib napisał:

PS a że mam swoje lata, ten naszyjnik jednoznacznie mi się skojarzył z latami młodości 😉

No, mi również :D Albo z piankami Marschmallow ;)

Ogólnie tydzień czasu i ceramika wyleci, dlatego tak na widoku. Ten patent uratował mi życie.

• Lubię to 1
Opublikowano
58 minut temu, Falcowski napisał:

I gdzie ten piach miałbym nasypać? Na ten czarny, czy na ścieżkę? :P

Ja tu każde jedno ziarenko pęsetą układałem hehe.

I tu potwierdzasz, że to nie jest żaden kotnik. Zrobiłeś sobie (z niewiadomych powodów 🤔) albo dzieciom, małe akwarium, w którym bawisz się w aquascaping i po to były Ci potrzebne małe Yelowki, wytrząśnięte na siłę z pyska matki. Tylko co Ty z nimi zrobisz jak porosną? Ryby u Ciebie nie mają spokoju, jak nie kubki w akwarium, to różne kolory światła, a teraz będziesz je co chwilę przenosił tam i z powrotem z dużego do małego. Daj tym rybom spokojnie żyć i nie stresuj ich.

• Lubię to 3
  • Haha 1
  • Zmieszany 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bartek_De napisał:

I tu potwierdzasz, że to nie jest żaden kotnik. Zrobiłeś sobie (z niewiadomych powodów 🤔) albo dzieciom, małe akwarium, w którym bawisz się w aquascaping i po to były Ci potrzebne małe Yelowki, wytrząśnięte na siłę z pyska matki. Tylko co Ty z nimi zrobisz jak porosną? Ryby u Ciebie nie mają spokoju, jak nie kubki w akwarium, to różne kolory światła, a teraz będziesz je co chwilę przenosił tam i z powrotem z dużego do małego. Daj tym rybom spokojnie żyć i nie stresuj ich.

Do aquascapingu mi nie były potrzebne yellowki, bo od tego mam gupiki. Yellowków nie hoduję na darmo, tylko do powiększenia obsady/podtrzymania gatunku, więc zaczynasz przesadzać. Niektóre z rzeczy które wymieniłeś chyba bardziej przeszkadzają Tobie, niż rybom.

Edytowane przez Falcowski