Falcowski Opublikowano 22 Października 2020 Autor #141 Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) Ale te moje pysie to wariaty. Wczoraj jak spuszczałem wodę przy podmiance, wody było tak z 10 cm od góry, grzebałem akurat w drugim akwa obok, a tu nagle jak nie skoczy White Lips, to myślałem, że zawału dostanę. Patrzę, a ten wariat wskoczył na wzmocnienie poprzeczne i się tam tłucze między podpórkami od lampy. Na szczęście szybko wrócił do wody. Fotka już po. Edytowane 22 Października 2020 przez Falcowski 2
Limak86 Opublikowano 22 Października 2020 #142 Opublikowano 22 Października 2020 Ja mam akwa przykryte szybami, bo inaczej by się samce Tetrastigmy już dawno poza akwarium powyrzucały przy tych swoich pojedynkach przy tafli 1
Falcowski Opublikowano 27 Października 2020 Autor #143 Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Dziś podmianka, łowienie ryb i przychodnia. 5-te akwa stoi. Jak dobrze pójdzie, to może będzie z tego w przyszłości nie tylko przychodnia. Kadango nawet łatwo było złowić. Stwierdzam, że mam fajny układ skał do tego i spuszczenie wody do 50% mi to ułatwiło. Przy okazji, skoro i tak już straszyłem ryby, to złowiłem najmniejszego z White Lipsów i odpowiedziałem sobie na najtrudniejsze pytanie - jakiej on jest płci. Odetchnąłem - to samica! Zatem mam 3+1, tylko widocznie na razie mało chętna. A oto fotki akwa i podwozia White Lipsa: Poniżej zbliżenie na narządy rodne: A tu samica w pełnej okazałości: Edytowane 27 Października 2020 przez Falcowski 3
Falcowski Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor #144 Opublikowano 16 Listopada 2020 Hej. W końcu udało mi się nakręcić większy kawałek tarła i co najważniejsze: złapałem też moment, jak samica wypuszcza jajeczko i łapie je w pyszczek! Kto wyczai, w którym momencie? 7
darianus Opublikowano 16 Listopada 2020 #145 Opublikowano 16 Listopada 2020 Super! Na kamieniu? Ten gatunek tak ma?
Falcowski Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor #146 Opublikowano 16 Listopada 2020 @darianus Ten kamień jest niemal pionowy, około 70 stopni, ale widać im to nie przeszkadzało. W dodatku zawirowania ciągnące jaja do góry. Niestety raz zauważyłem puściła dwa, to tylko jedno złapała. W sumie pierwszy raz je przyłapałem. Zwykle to zauważałem, jak już nosiła ikrę.
Falcowski Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor #147 Opublikowano 19 Listopada 2020 Moje wygłodniałe bestie: W trakcie podmianki ryby są bardzo spokojne pod wpływem zimnej wody - świetny czas na robienie fotek i filmów: 4
Falcowski Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor #149 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Moje maleństwa. Dzień zero. Labidochromis i Black Orange. 5
Falcowski Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor #150 Opublikowano 20 Stycznia 2021 A tu White Lips coś próbuje, choć zwykle do niczego nei dochodzi. 4
Rekomendowane odpowiedzi