Skocz do zawartości

Nowy filtr Aquael Ultramax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja jako biologa użyłem HW-603 ze złączkami na wąż 12/16 i nie mam żadnych rurek przelewowych tylko cały wąż wlotowy jak i wylotowy to jeden kawałek.

W takim razie jak ten biolog zaciąga wodę w akwarium o wylewce już nie wspomnę?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 godzin temu, Bezprym napisał:

W takim razie jak ten biolog zaciąga wodę w akwarium o wylewce już nie wspomnę?

To był pewnego rodzaju skrót myślowy w nawiązaniu do rurek przelewowych.

Na zasysie mam pompę od multikani z jednym modułem prefiltru eheima. Jako wylewkę do końca węża wpiąłem kolanko (90 stopni) pasujące na wąż 12/16mm a te umocowałem na przyssawkę i do szyby.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie cieknie....
Fart, czy naprawdę poprawili?
Druga sprawa która mnie trochę zastanawia i dziwi to mała różnica w cenie między 1000 a 2000 (raptem 50PLN), a przecież większy ma nie tylko mocniejszą pompę, ale i większą pojemność.
To tak jakby różnica między unimaxem 250 a 700 była na poziomie 50PLN, dla mnie dziwne.

Opublikowano

Zasysanie wody na 5 ? jeden ruch i filtr zalany i odpowietrzył się od razu ? Ale sik to trochę mizerny moim zdaniem :confused:. Pomijam fakt, że autor filmu zapchał kosze na maksa, ale wydaje mi się, że przy pompie 1500l/h powinno to lepiej sikać. Podobną konfigurację mediów mam w swoim Eheim 2273, z tym że w dolnym koszu zamiast gąbki mam 2kg grysu koralowego i sik jest zdecydowanie mocniejszy, a pompa tylko 1050l/h

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O wifi to chyba tylko w pierwszej relacji z targów była o mowa, potem już raczej sobie nie przypominam, zresztą i tak nie mam pojęcia do czego mogłoby się przydać, już lepiej jakby jakiś mały UPS był wbudowany.

Opublikowano

Jak nikt się nie skusi pierwszy, to ja pewnie zrobię rybką prezent na Gwiazdkę, a co niech też coś maja od Mikołaja ?

Nadal tylko bardzo jestem ciekaw dlaczego miedzy wersją 1000 a 2000 jest raptem 50PLN różnicy.... ktoś w ogóle kupi te małe skoro łatwo można zdławić przepływ?