Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie taki aranż to niemalże artyzm. ;) Bardzo mi się podoba ułożenie kamieni. Zbiornik prezentuje się bardzo efektownie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
38 minut temu, hilux napisał:

Praktycznie zero glonów po trzech miesiącach? Czyścisz jakoś kamienie?

Niestety ale widzę tam Helmety :/ 

Opublikowano

Aaaa faktycznie, jest jeden. "Siły natury w służbie człowieka". ;) Jeśli pysie dostają właściwe jedzenie to chyba nie problem, że nie mają czego skubać? 

Opublikowano
2 godziny temu, hilux napisał:

Aaaa faktycznie, jest jeden. "Siły natury w służbie człowieka". ;) Jeśli pysie dostają właściwe jedzenie to chyba nie problem, że nie mają czego skubać? 

Poza tym że będzie się pozbawionym obserwacji jednego z najnaturalniejszych zachowań pyszczaków  z grupy mbuna to nie :P

• Lubię to 2
Opublikowano
16 godzin temu, hilux napisał:

Praktycznie zero glonów po trzech miesiącach? Czyścisz jakoś kamienie?

Zbiornik nie przeżywał jakiś szczególnych ataków glonów. Głównie na szybach i kamieniach pojawia się nalot z brunatnic lub okrzemek, czasem tez zauważę jakieś lekkie zielenice.  Światło nie jest mocne. Przy okazji podmiany machnę kilka razy szczotką po kamieniach, pomaga mi tez ślimak helmet ;), szyby czyszczę zawsze.

Obecnie zbiornik ma 5 miesięcy, nalotu na kamieniach jest nieco więcej, bo mój brat który obecnie serwisuje zbiornik jest nieco leniwy :mellow:;).