Areck Opublikowano 27 Stycznia 2018 #31 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Dla mnie taki aranż to niemalże artyzm. Bardzo mi się podoba ułożenie kamieni. Zbiornik prezentuje się bardzo efektownie.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. salava8 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #32 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Porcja fotek przedstawiające nieco bliższe spojrzenie :). Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez salava8 14
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #33 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 ..bardzo mi się podoba!
hilux Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #34 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Praktycznie zero glonów po trzech miesiącach? Czyścisz jakoś kamienie?
egon44 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #35 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 38 minut temu, hilux napisał: Praktycznie zero glonów po trzech miesiącach? Czyścisz jakoś kamienie? Niestety ale widzę tam Helmety :/
hilux Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #36 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Aaaa faktycznie, jest jeden. "Siły natury w służbie człowieka". Jeśli pysie dostają właściwe jedzenie to chyba nie problem, że nie mają czego skubać?
Kubeq Opublikowano 23 Kwietnia 2018 #37 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 2 godziny temu, hilux napisał: Aaaa faktycznie, jest jeden. "Siły natury w służbie człowieka". Jeśli pysie dostają właściwe jedzenie to chyba nie problem, że nie mają czego skubać? Poza tym że będzie się pozbawionym obserwacji jednego z najnaturalniejszych zachowań pyszczaków z grupy mbuna to nie 2
hilux Opublikowano 24 Kwietnia 2018 #38 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Musi moje jakoś wynaturzone sa, bo bardzo rzadko glony skubia.
salava8 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor #40 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 16 godzin temu, hilux napisał: Praktycznie zero glonów po trzech miesiącach? Czyścisz jakoś kamienie? Zbiornik nie przeżywał jakiś szczególnych ataków glonów. Głównie na szybach i kamieniach pojawia się nalot z brunatnic lub okrzemek, czasem tez zauważę jakieś lekkie zielenice. Światło nie jest mocne. Przy okazji podmiany machnę kilka razy szczotką po kamieniach, pomaga mi tez ślimak helmet , szyby czyszczę zawsze. Obecnie zbiornik ma 5 miesięcy, nalotu na kamieniach jest nieco więcej, bo mój brat który obecnie serwisuje zbiornik jest nieco leniwy .
Rekomendowane odpowiedzi