Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Suricade to akurat Pani ;) 

Nie sądzę żeby był tu ktoś z przepastną ilością wolnego czasu, chodzi bardziej o czytanie ze zrozumieniem i chęć do zrobienia czegoś samodzielnie. Ty liczysz, że wszystko poda Ci się jak na tacy, a nie o to chodzi korzystając z forum. Tu i tak jest masa informacji, wystarczy ją samemu wyszukać, CHCIEĆ ją wyszukać. Ty zadajesz pytania, które były zadawane tysiące razy i na KAŻDE z nich jest już tu na forum tysiące odpowiedzi więc naprawdę wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. To zajmuje mniej czasu niż czekanie aż ktoś Ci odpowie, serio...

Edytowane przez MatiK
  • Dziękuję 1
Opublikowano

To znowu ja :) Szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi co myślicie o połączeniu w moim Zbiorniku 120/40/50cm  takich obsad

MAINGANO + Maylandia callainos

lub

Saulosi + Maylandia callainos

czy waszym zdaniem w moim zbiorniku jest dopuszczalne hodowanie Callainos ?

Opublikowano

U kolegi Eljota funkcjonowałacw takim zbiorniku w towarzystwie saulosi i yellow i wszystko było ok. On sam zresztą nie widzi przeciwwskazań by trzymać ją w takim litrażu co więcej sam ją poleca.
Kolego Raperek rozważ jeszcze może
Cynotilapię sp. harę Gallireya Reef równie piękna ryba i fantastycznie komponuje się z żółtymi samicami Saulosi i Maingano. Do takiego litrażu w sam raz.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

6571578a8880ccbb7cce4e51c688a96a.jpg
Opublikowano (edytowane)

Cynotilapię sp. harę Gallireya Reef-  no one też bardzo mi się podobają :)  czyli co 3 x po 10 sztuk ? :) 

ps: co myślicie o wyłączaniu na noc Falownika sa do tego jakieś przeciw wskazania  ?

Edytowane przez raperek
Opublikowano
3 godziny temu, Bezprym napisał:

Cynotilapię sp. harę Gallireya Reef równie piękna ryba i fantastycznie komponuje się z żółtymi samicami Saulosi i Maingano. Do takiego litrażu w sam raz.

Identyczną obsadę planuje u siebie w 240 litrów, myślę, że ma to rację bytu.

Opublikowano

Do 240 litrów proponowałbym zostać na dwóch gatunkach... Będą się zupełnie inaczej zachowywać, poza tym jak odejmijcie piach i kamienie to będzie ledwo 150 litrów wody...

Opublikowano

Tak chyba zrobię  zostanę przy dwóch Gatunkach  a co do tego ktoś się wypowie ?

11 godzin temu, raperek napisał:

ps: co myślicie o wyłączaniu na noc Falownika sa do tego jakieś przeciw wskazania  ?

Opublikowano

Możesz wyłączać, nic się nie stanie. Jak nie będziesz wyłączał też się nic nie stanie. Zaburzysz tylko nocną cyrkulację i potem przez kilka pierwszych chwil jak już włączysz będziesz miał pewnie trochę syfku z nocy... Pytanie tylko po co chcesz wyłączać?

Opublikowano

A bo jest dość blisko Tafli wody i trochę w nocy przeszkadza słychać czasem takie delikatne pluski i zamierzam pod łączyć przez Timera i tak od 23:00 do 06:00 żeby się wyłączał . Uprzedzając pytanie o obniżenie go trochę to nie bardzo bo  mocno zamiata mi w zbiorniku zobaczę jeszcze dziś jak wsadzę Filtr wewnętrzny jaka będzie cyrkulacja może go całkiem zlikwiduję .