egon44 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #31 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 16 minut temu, raperek napisał: Chindongo saulosi Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano o taka by mnie interesowała , ile sztuk proponujesz ? Jestem tego samego zdania co kolega @MatiK Czyli po 10szt z każdego gatunku,a reszta okaże się w praniu
raperek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor #32 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 I tak chyba zrobię ale mam jeszcze prośbę możecie mnie oświecić czym zasadniczo rużnią się SAULOSI i SAULOSI CORAL , jakie głowne różnice sa i czy ewentualnei mozna je razem trzymac ?
MatiK Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #33 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Saulosi Coral to sztucznie stworzona ryba, samice wpadają w pomarańcz, podczas kiedy samice tych "prawdziwych" Saulosi, których poprzednie pokolenia miały szanse kiedyś pływać w jeziorze są cytrynowo żółte. Samce Coral nie są tak wzorcowe względem wzoru ubarwienia jak naturalna odmiana oraz samego nasycenia barw. Nie należy trzymać ich razem tak jak nie należy kupować Corali żeby nie przyczyniać się do ich popularyzacji. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez MatiK
raperek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor #34 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Fajnie i jasno opisane , a jeszcze o jednego pyszczaka chciałem zapytać ale nie wiem jak on się nazywa hodowałem go kiedyś za młodu i nie miałem z nim większych problemów to są takie jak by z zawiniętą do dołu górna wargą
egon44 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #35 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Chodzi tobie o Labeotropheus trewavasae?
raperek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor #36 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Tak tak Pyszczak wysmukły
darkon Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #37 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 To typowy roślinożerca i dorasta do 15 cm, musiałbyś ustawić dietę na bardzo roślinną i trochę masz za krótkie akwarium.
MatiK Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #38 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Labeotropheusy to zbyt masywne ryby do 240 litrów, potrzebuje dla siebie trochę więcej przestrzeni tym bardziej jeśli ma pływać z innymi gatunkami...
raperek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor #39 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Ok dzięki koledzy za info
raperek Opublikowano 4 Maja 2017 Autor #40 Opublikowano 4 Maja 2017 Bardzo was proszę o podanie mi przedziału parametrów Wody jaki są odpowiednie żeby można było stwierdzić że zbiornik jest już dojrzały i gotowy do wpuszczenia Ryb : NO2- NO3- PH- Z góry dziękuję .
Rekomendowane odpowiedzi