MatiK Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #21 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Znowu wyjdzie, że to ja jestem ten zły, ale o filtrację pytaj w odpowiednim dziale, tu doradzamy odnośnie obsad 1
MatiK Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #22 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Ewentualnie Synodontisy z Tanganiki - to jest jedyny wyjątek mieszania biotopów, na który nieoficjalnie możemy tu przymknąć oko Njassae, czyli ten malawijski jest słabo dostępny, dosyć drogi i przede wszystkim za duży do takiego akwarium. A co do filtra już Ci piszę PW Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez MatiK
Andrzej Głuszyca Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #23 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 ..temat zakupu i sposobu transportu ryb został wydzielony tak jak wskazuje link poniżej.
raperek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor #24 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 oki Koledzy więc tak planuje zrobić obsadę 1.SAULOSI 2.DEMASONI 3.MELANOCHROMIS AURATUS po ile sztuk polecacie do zbiornika 120cm oraz co możecie powiedzieć o takim pyszczaku : PARALABIDOCHROMIS KRIBENSIS SP. ROCK
MatiK Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #25 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 36 minut temu, raperek napisał: PARALABIDOCHROMIS KRIBENSIS SP. ROCK Mogę Ci napisać, że to bardzo ciekawy pyszczak z Jeziora Wiktoria więc nie łączyłbym tej ryby z pielęgnicami z jeziora Malawi. Co do wybranej przez Ciebie obsady to szczerze mówiąc słabo to widzę, masz małe akwarium, a wybrałeś sobie praktycznie same agresywne ryby.
egon44 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #26 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 34 minuty temu, raperek napisał: oki Koledzy więc tak planuje zrobić obsadę 1.SAULOSI 2.DEMASONI 3.MELANOCHROMIS AURATUS Połączenie demasoni z auratusem jak najbardziej na tak ale w większym wymiarowo zbiorniku... Saulosi odpada z racji podobieństwa samca tego gatunku do demasoni co oznacza kłopoty(walki)...
raperek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor #27 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 to może Demasoni sobie odpuścić a da ctylko SAULOSI i AURATUS ?
egon44 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #28 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) A może taka oklepana obsada cię zainteresuje jak np Chindongo saulosi Iodotropheus sprengerae Ewentualnie jako trzeci gatunek Labidochromis perlmutt lub Labidochromis chisumulae lub druga propozycja Chindongo saulosi Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez egon44 1
raperek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor #29 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Chindongo saulosi Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano o taka by mnie interesowała , ile sztuk proponujesz ?
MatiK Opublikowano 25 Kwietnia 2017 #30 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) I tak będzie super. Kup po 10 sztuk młodych ryb na początek, a jak będzie potem to one same zadyecydują. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez MatiK
Rekomendowane odpowiedzi