MatiK Opublikowano 5 Maja 2017 #51 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Suricade to akurat Pani Nie sądzę żeby był tu ktoś z przepastną ilością wolnego czasu, chodzi bardziej o czytanie ze zrozumieniem i chęć do zrobienia czegoś samodzielnie. Ty liczysz, że wszystko poda Ci się jak na tacy, a nie o to chodzi korzystając z forum. Tu i tak jest masa informacji, wystarczy ją samemu wyszukać, CHCIEĆ ją wyszukać. Ty zadajesz pytania, które były zadawane tysiące razy i na KAŻDE z nich jest już tu na forum tysiące odpowiedzi więc naprawdę wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. To zajmuje mniej czasu niż czekanie aż ktoś Ci odpowie, serio... Edytowane 5 Maja 2017 przez MatiK 1
raperek Opublikowano 10 Maja 2017 Autor #52 Opublikowano 10 Maja 2017 To znowu ja Szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi co myślicie o połączeniu w moim Zbiorniku 120/40/50cm takich obsad MAINGANO + Maylandia callainos lub Saulosi + Maylandia callainos czy waszym zdaniem w moim zbiorniku jest dopuszczalne hodowanie Callainos ?
Robson79 Opublikowano 10 Maja 2017 #53 Opublikowano 10 Maja 2017 Z tych gatunków o które pytasz to możesz wpuścić maingano i saulosi... Metriaclima Callainos za duża na to akwarium...
Bezprym Opublikowano 10 Maja 2017 #54 Opublikowano 10 Maja 2017 U kolegi Eljota funkcjonowałacw takim zbiorniku w towarzystwie saulosi i yellow i wszystko było ok. On sam zresztą nie widzi przeciwwskazań by trzymać ją w takim litrażu co więcej sam ją poleca. Kolego Raperek rozważ jeszcze może Cynotilapię sp. harę Gallireya Reef równie piękna ryba i fantastycznie komponuje się z żółtymi samicami Saulosi i Maingano. Do takiego litrażu w sam raz. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
raperek Opublikowano 10 Maja 2017 Autor #55 Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Cynotilapię sp. harę Gallireya Reef- no one też bardzo mi się podobają czyli co 3 x po 10 sztuk ? ps: co myślicie o wyłączaniu na noc Falownika sa do tego jakieś przeciw wskazania ? Edytowane 10 Maja 2017 przez raperek
luck83 Opublikowano 10 Maja 2017 #56 Opublikowano 10 Maja 2017 3 godziny temu, Bezprym napisał: Cynotilapię sp. harę Gallireya Reef równie piękna ryba i fantastycznie komponuje się z żółtymi samicami Saulosi i Maingano. Do takiego litrażu w sam raz. Identyczną obsadę planuje u siebie w 240 litrów, myślę, że ma to rację bytu.
MatiK Opublikowano 11 Maja 2017 #57 Opublikowano 11 Maja 2017 Do 240 litrów proponowałbym zostać na dwóch gatunkach... Będą się zupełnie inaczej zachowywać, poza tym jak odejmijcie piach i kamienie to będzie ledwo 150 litrów wody...
raperek Opublikowano 11 Maja 2017 Autor #58 Opublikowano 11 Maja 2017 Tak chyba zrobię zostanę przy dwóch Gatunkach a co do tego ktoś się wypowie ? 11 godzin temu, raperek napisał: ps: co myślicie o wyłączaniu na noc Falownika sa do tego jakieś przeciw wskazania ?
MatiK Opublikowano 11 Maja 2017 #59 Opublikowano 11 Maja 2017 Możesz wyłączać, nic się nie stanie. Jak nie będziesz wyłączał też się nic nie stanie. Zaburzysz tylko nocną cyrkulację i potem przez kilka pierwszych chwil jak już włączysz będziesz miał pewnie trochę syfku z nocy... Pytanie tylko po co chcesz wyłączać?
raperek Opublikowano 11 Maja 2017 Autor #60 Opublikowano 11 Maja 2017 A bo jest dość blisko Tafli wody i trochę w nocy przeszkadza słychać czasem takie delikatne pluski i zamierzam pod łączyć przez Timera i tak od 23:00 do 06:00 żeby się wyłączał . Uprzedzając pytanie o obniżenie go trochę to nie bardzo bo mocno zamiata mi w zbiorniku zobaczę jeszcze dziś jak wsadzę Filtr wewnętrzny jaka będzie cyrkulacja może go całkiem zlikwiduję .
Rekomendowane odpowiedzi