egon44 Opublikowano 19 Maja 2017 #81 Opublikowano 19 Maja 2017 3 minuty temu, raperek napisał: macie może sprawdzone pomysły jak częściowo przysłonić tą lampę Led np. po bokach bo trochę za dużo światła daje moim zdaniem , Prosty i skuteczny patent to owinięcie boków świetlówki folią aluminiową
raperek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor #82 Opublikowano 19 Maja 2017 Tak gdzieś o tym właśnie czytałem ale czy nie ma to żadnych złych wpływów na parametry wody po jakimś tam dłuższym czasie jak woda się z tej Foli skrapla i dostaje do akwarium ?
egon44 Opublikowano 19 Maja 2017 #83 Opublikowano 19 Maja 2017 1 minutę temu, raperek napisał: Tak gdzieś o tym właśnie czytałem ale czy nie ma to żadnych złych wpływów na parametry wody po jakimś tam dłuższym czasie jak woda się z tej Foli skrapla i dostaje do akwarium ? Jeśli masz obawy co do folii(u mnie nic się nie działo) to użyj koszulki termokurczliwej czarnej i kłopot z głowy
raperek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor #84 Opublikowano 19 Maja 2017 11 minut temu, egon44 napisał: Jeśli masz obawy co do folii(u mnie nic się nie działo) to użyj koszulki termokurczliwej czarnej i kłopot z głowy Ooooo tego mi brakowało . Dziękuję .
luck83 Opublikowano 19 Maja 2017 #85 Opublikowano 19 Maja 2017 7 godzin temu, egon44 napisał: Prosty i skuteczny patent to owinięcie boków świetlówki folią aluminiową Ja u siebie zastosowałem folię aluminiową, co zdecydowanie poprawiło mi efekt oświetlenia w zbiorniku.
raperek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor #86 Opublikowano 19 Maja 2017 Masz.może jakieś fotki jak to wygląda np po pewnym czasie ?
luck83 Opublikowano 22 Maja 2017 #87 Opublikowano 22 Maja 2017 Aktualnie wygląda to tak: Aczkolwiek zdjęcie nie oddaje realiów. Na żywo jest nieco więcej ciepłych barw i odcieni, chociażby gnejsy. Odnośnie zastosowania folii aluminiowej, jest ona o tyle fajna, że "zawijając" ją na większej połowie świetlówki, można nią obracać tak, aby ukierunkować padanie światła według własnego uznania. Na zdjęciu mam światło ukierunkowane po przekątnej w kierunku linii styku dna i tylnej ściany akwarium, co pozwala mi uzyskać lekką "mroczność" z przodu baniaka i wiele zacienionych stref pod kamieniami i w kryjówkach, co stwarza ciekawy klimat w zbiorniku.
raperek Opublikowano 22 Maja 2017 Autor #88 Opublikowano 22 Maja 2017 1 godzinę temu, luck83 napisał: Aczkolwiek zdjęcie nie oddaje realiów. To prawda ile bym się nie starał to ciężko zrobić takie jak w realu muszę chyba uruchomić Aparat Zakryłem po bokach Folią i jest dużo lepiej choć jeszcze to nie koniec w weekend jak mi się uda to wrzucę bardziej realistyczne zdjęcia .
Rekomendowane odpowiedzi