timi-akwaria.pro Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor #21 Opublikowano 12 Stycznia 2017 18 godzin temu, pozner napisał: A dlaczego nie chcesz zostawić crabro i maisona? Z crabro i yellowami będziesz miał bardzo yellowowo To moim zdaniem ładniej będzie z Cynotilapią. Przede wszystkim ze względu na dietę, a to że będzie zbyt żółto to mi nie przeszkadza.
timi-akwaria.pro Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor #22 Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Cały czas mam u siebie samotnego nimbochromis livingstonii. Dwa, trzy razy w tygodniu karmię go stynkami. Przy pierwszych próbach nakarmienia tylko jego to słabo to wychodziło i mało zostawało dla niego, większość szamała nienażarta mbuna Teraz nauczył się walczyć o swój obiad, co widać na załączonym filmiku. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez timi 2
pozner Opublikowano 16 Stycznia 2017 #23 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Całe szczęście, że te stynki są takie duże, bo gdyby nie to, to chłopina by z głodu padł. Ale natrętne są te ryby. Nie dadzą spokojnie mu zjeść. Siła złego na jednego
timi-akwaria.pro Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor #24 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Podmieniłem filmik w poście #28 na krótszy, trochę lepszej jakości i bez reklam
pablojogi Opublikowano 18 Stycznia 2017 #25 Opublikowano 18 Stycznia 2017 jak Stachu penseta mu podawaj hehehe
timi-akwaria.pro Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor #26 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Pensetą byłoby chyba gorzej. Jak widać dobrze sobie radzi i głodny nie pływa
przemo-h Opublikowano 22 Stycznia 2017 #27 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Super sprawa widzieć u kogoś Crabro! Poluję na nie od pewnego czasu. Zbiornik jest już spory, to i mogę sobię pozwolić. Były by świetnym towarzystwem dla moich Lepidiadaptesów. Miałem okazje kupić 1+2 już porośnięte, ale zbyt długo się zastanawiałem i okazja przeszła koło nosa. Wstrzymaj się z redukcją do czerwca. Będę w PL na urlopie, a w drodze powrotnej zatrzymam się w Łomży na kawę i odkupię kilka ;-) Czy rzeczywiście samce traktują swoje wybranki należycie? Jakie do tej pory masz spostrzeżenia?
timi-akwaria.pro Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor #28 Opublikowano 22 Stycznia 2017 3 godziny temu, przemo-h napisał: Czy rzeczywiście samce traktują swoje wybranki należycie? Jakie do tej pory masz spostrzeżenia? Jak na razie trudno cokolwiek napisać, bo te ryby są jeszcze młode. Największy z nich ma około 7-8 cm. W ostatnim czasie zauważyłem dopiero jakieś pierwsze przepychanki. Kiedyś ta sielanka na pewno się skończy 3 godziny temu, przemo-h napisał: Wstrzymaj się z redukcją do czerwca. Będę w PL na urlopie, a w drodze powrotnej zatrzymam się w Łomży na kawę i odkupię kilka ;-) Jak się same do tego czasu nie zredukują to zapraszam
harisimi Opublikowano 23 Stycznia 2017 #29 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Crabro bym na Twoim miejscu zostawił ale na pewno nie z yellow. Do ryby nieterytorialnej wybrałbym terytorialiste. Niekoniecznie mbuniaki mięsożerne , gdyż crabro jest wszystkożerny. Katalog ryb jest bardzo duży. Cynotilapia zebroides mają problem samic , które są zazwyczaj brzydkie . Oczywiście są gusty i gusciki a bez wątpienia wybór zebroides nie jest złym wyborem.
timi-akwaria.pro Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor #30 Opublikowano 23 Stycznia 2017 2 godziny temu, harisimi napisał: Crabro bym na Twoim miejscu zostawił ale na pewno nie z yellow. Do ryby nieterytorialnej wybrałbym terytorialiste. Niekoniecznie mbuniaki mięsożerne , gdyż crabro jest wszystkożerny. Pozostawienie Maisona zamiast Crabro byłoby lepszą opcją?
Rekomendowane odpowiedzi