Skocz do zawartości

Co wolno, a co nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wytrzymam i muszę. Idiotyczna sytuacja. Kretyńska sytuacja. Cymbalska sytuacja. Moim zdaniem można użyć innych słów niż te wyżej, choć te w tym kontekście już nie są takie złe.. Jednak cały czas mówię w mniejszym stopniu o używaniu ty słów w ww. kontekście.

Mówię o kierowaniu tych słów pod adresem osób. I nie jest wg. mnie ważne, że nie napisano „Jan Iksiński to cymbał”. Wystarczy napisać: kto ma takie, a nie inne akwarium to cymbał., lub kto sprzedaje akwaria - bańki ścienne to cymbał. i to już wg. mnie w kogoś uderza. Nie można np. napisać: kto ma takie, a nie inne akwarium postępuje bardzo źle i karygodnie.

Jeszcze raz powtarzam to forum jest miejscem publicznym (wirtualnym, ale jest).

I tu tkwi sedno mojego oburzenia.

Możecie mnie trzymać za słowo – przenigdy nie będę się domagał tu karania kogoś upomnieniem, naganą lub wykluczeniem, nawet jeśli na to będzie zasługiwał w 1000 %.

Po prostu coś mi nie leżało to napisałem. Od klubowiczów i w szczególności od moderatorów oczekiwałem postawy przeciwnej tego rodzaju sytuacjom – posty Mateusza mnie jakoś satysfakcjonują (ten ostatni powstał gdy ja pisałem swój).

Sławek

Opublikowano

Musze a raczej chce poprzeć Mateusza. W wirze gorącej dyskusji kazdemu mogą się wyrwać mniej lub bardziej ostre słowa. Użyte i cytowane tutaj wyrażenia nie są wulgaryzmami ( owszem, są wyrażeniami pogardliwymi ) ani tez nie atakują kogokolwiek konkretnie.

Zadaniem moderatorów zaś nie może być korekta każdego zdania na forum pod katem naprostowywania go tak, aby było poprawne gramatycznie, merytorycznie i "politycznie".

Jeśli zaczniemy tak działać, to za chwilę wszyscy przestaną odpisywać na wątki bojąc się ostrzeżeń, zaczną się ograniczać do podania suchych faktów lub linków do starszych postów. A z czasem po prostu przestaną tutaj zaglądać. Przynajmniej ja bym tak postąpił, bo nie lubię, gdy ktoś moderuje moje wypowiedzi.

Dobre moderowanie wg. mnie to takie, którego właściwie nie widać a działa ;-)

A wszystkim w ramach odstresowania polecam zapoznanie się z tekstem "apel dla pracowników" - do znalezienia na googlach.

Jak zauważycie, jest wiele sposobów na przekazanie pewnych informacji. Postarajmy się w miarę możliwości używać tych najbardziej kulturalnych.

Opublikowano
Nlub kto sprzedaje akwaria - bańki ścienne to cymbał

Zaden cymabl, to idiota, ktory zarabia na cierpieniu istot zywych...

Moim zdaniem topic jak i zawartosc dot. nie istniejacego problemu, a argumentacja, poparta "cymbalem" moze niektorych urazic, Ok, ale do niektorych TYLKO takie argumenty sa czytelne.

Jak to mowia z igly widly...

Poza tym, dzieci czy nei dzieci 10latki 50latki, zaufajcie mi kazde z nich zna i uzywa(wkorzenily sie) slowa o wiele gorsze niz wyzej cytowane..

Opublikowano

IMHO rowniez ten problem nie istnieje. Uczestniczylem w roznych forach i nasze pod wzgledem "ordynarnosci" i wyrazen uzywanych w postach jest bliskie idealu. Zdarzaja sie posty pisane pod wplywem chwili i lekkiego wzburzenia, ale w mojej ocenie ich autorzy nie przekraczaja granic dobrego smaku, a jesli juz sie tak zdarzy moderatorzy szybko edytuja post i udzielaja stosownych ostrzezen.

Opublikowano

Popieram Sabotage

Punk jest najlepszy

Punk może nie jest najlepszy. Jest fajny:P:P ale z Piżamki to taki LajtPunk dla sfrustrowanych dziewcząt z LO:P:P, które wierzą ,że anarchy is ok... pod warunkiem, że mamo i tato płacą za kontestacje systemu:P:P

Coś jak ŁyjtynTemptejszon to gothic rock :P:P:P

Przepraszam za ŁofTopik. Tak w Topiku... przecież zawsze nazwany cymbałem może skierować sprawę do sądu o zniesławienie.

Opublikowano

Popieram Sabotage

Punk jest najlepszy

Punk może nie jest najlepszy. Jest fajny:P:P ale z Piżamki to taki LajtPunk dla sfrustrowanych dziewcząt z LO:P:P, które wierzą ,że anarchy is ok... pod warunkiem, że mamo i tato płacą za kontestacje systemu:P:P

Coś jak ŁyjtynTemptejszon to gothic rock :P:P:P

Przepraszam za ŁofTopik. Tak w Topiku... przecież zawsze nazwany cymbałem może skierować sprawę do sądu o zniesławienie.

Taaa.... no to przyznac sie, kto ma w mp3 stare przeboje Siekiery ? :k ;]

Opublikowano

Ja się przyznam- mam kasety. Natomiast nie punkowa ''Nową Aleksandrię'' mam na CD.

Może nie jest punkowa [ dla właśnie to jest dobre] ale jest na pewno kultowa.

Ogólnie jest to klasyk new/cold wave polskiego i wstyd nie mieć.

Natomiast ''punka'' to ja lubie spod znaku Biafry. Pewnie dlatego, że mało tam Anarchy is OK, a dużo jadu i czadu:P

Opublikowano

ja przeszukiwałem kiedyś zasoby osiołka.

Mam TZN Xsenne, dzieci kapitana klosa,dezerter, siekiera i armia to podstawa, ale szukałem kosmetyki ms pinki i ich znaleźć to masakra