Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, wegorzwegorzewski napisał:

W waszych wypowiedziach, a zwłaszcza w tych uśmieszkach wyczuwam coś niepokojącego....zdradźcie coś więcej?

Ryby mi się bardzo podobają tylko nie wiem jak się razem wszystkie zachowują, pływając w tym samym zbiorniku...

Demasoni,  w pełni przyznaję rację dla Eljota, ryba demon mimo mniejszych rozmiarów 

Hongi też kawał draba lubiący pogonić ryby wzdłuż całego zbiornika, a i potrafi szukać ofiary wśród kamieni, ale ładny jest skurczybyk

Msobo to moja ukochana Mbuna u mnie jest spokojny i raczej rozgania towarzystwo jeśli dochodzi do walk, a do tego ma piękne samice. 

Podałem takie zestawienie bo chciałeś ryby z charakterem i stąd uśmiech eljota (przynajmniej tak mi się wydaje :D) 

Opublikowano
9 minut temu, Mortis napisał:

Podałem takie zestawienie bo chciałeś ryby z charakterem i stąd uśmiech eljota (przynajmniej tak mi się wydaje :D) 

Dobrze ci się wydaje :)

Opublikowano
1 hour ago, wegorzwegorzewski said:

Ok. Mówiąc ryby z charakterem miałem na myśli ciekawe zachowania...nie koniecznie nawalanie się ?

Dodam że wszystkie Wasze rady analizuje i na pewno na coś się zdecyduje ?

Mysle, ze wszystkie pyszczaki ze wzgledu na to jak sie zajmuja potomstwem sa bardzo ciekawe. Jedyna roznica  jest raczej agresja wewnatrz i pozagatunkowa.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Paulstick napisał:

Mysle, ze wszystkie pyszczaki ze wzgledu na to jak sie zajmuja potomstwem sa bardzo ciekawe. Jedyna roznica  jest raczej agresja wewnatrz i pozagatunkowa.

Tu kolega ma dużo racji, dużo też będzie zależało od aranżacji zbiornika by oglądać zachowania ryb. 

Moim zdaniem fajny układ by się składał z:

Metriaclima Msobo Magunga 

Cynotilapia Hara 

Maingano

Edytowane przez Mortis
Opublikowano
Teraz, Paulstick napisał:

No mi by sie widzial maingano z nimi, ale to wegorzewskiemu ma sie podobac :)

A aaa,  bo odczytałem Twoją odpowiedź jako, że nie pasuje do obsady , którą zaproponowałem w swoim ostatnim poście.