Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oświetlenie na modułach Samsunga, tylko bez sterownika od romka, po prostu włączane programatorem. W zasadzie to wszystko już było opisane w temacie o Czarnej Perle 1 ;) zmienił się tylko kaseciak i wystrój, obecnie działa mini kasetka i jak na razie woda się szybko klaruje (po grzebaniu w piachu przy sadzeniu roślin wyklarowało w 2h).

Zdjęcia będą jak się ryby troszkę oswoją z nowym domem, ale co niecierpliwszym nagrałem filmik, tyko coś mi się telefon faczy :/ jakoś nie ogarnia ostrości. Więc sorki za jakość.

• Dziękuję 2
Opublikowano

26 sztuk do 235l wody, myślę, że optymalnie zakładając redukcję.

Jeden samiec jest już prawie wybarwiony, ale ideału mu jeszcze  brakuje, jest jeszcze dość blady. Widzę także kolejnego z lekkim odcieniem stali na żółtym kolorze :). Natomiast od razu obalam swój mit o tym, że rośliny wytrzymają bo to małe rybki, dziś od rana rozpoczęła się inwazja - kryptonim Vallisineria, ten wybarwiony szarpie zielsko aż miło. No cóż, próbowałem i byłem świadom zagrożenia :). Teraz mogę przyjmować zakłady ile czasu będą rosły, daję im miesiąc :) kto da mniej /?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Pleziorro napisał:

26 sztuk do 235l wody, myślę, że optymalnie zakładając redukcję.

Jak będziesz robił redukcję i będzie do wydania jakiś ładny samiec, a może i samice to ja się piszę na odkupienie :D. Zamawiam pierwsza, oki? ;)

Edytowane przez rosa1986
Opublikowano
2 minuty temu, spiochu napisał:

Tydzień to maks. Co jest do wygrania? ;)

Powiedział bym, że redukcja, ale nie będę koleżance powyżej robił przykrości, skoro chce sobie zaklepać ryby :)

Po raz pierwszy... po raz drugi... sprzedane :)

Opublikowano
20 minut temu, Pleziorro napisał:

Natomiast od razu obalam swój mit o tym, że rośliny wytrzymają bo to małe rybki, dziś od rana rozpoczęła się inwazja - kryptonim Vallisineria, ten wybarwiony szarpie zielsko aż miło. No cóż, próbowałem i byłem świadom zagrożenia :). Teraz mogę przyjmować zakłady ile czasu będą rosły, daję im miesiąc :) kto da mniej /?

A nie mówiłem że roślinki nie zaznają spokoju :D 

Ja obstawiam góra dwa tygodnie że po roślinkach zostaną tylko korzenie(oby) ;)