Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja bym się pzbył A. calico, a kupił Placidochromis phenochilus mdoca (white lips) i ewentualnie Labidochromis chizumulae. Bardzo ciekawie może się to prezentować z tą małą mbuną.

Edytowane przez pozner
Opublikowano

Calico są na wylocie ;) więc to nie problem. Placidochromisy oglądałem ostatnio, ale wg mnie trochę za duże. Wolałbym harem czegoś mniejszego. L. chizumulae nie znam, ale zaraz to nadrobie :)

Opublikowano (edytowane)

to może zamiast mdok, Placidochromis gissel. Wg. mnie samice są ładniejsze od samców. Są drobniejsze i mniejsze.

Do Ciebie mdoki jeszcze się łapią.

Edytowane przez pozner
Opublikowano

Znalazłem na forum, że P.Socolofi jest polecany do połączenia z aulonocara, a z yellowkiem też się dogada ;) chyba się zdecyduje na niego. Jakieś przeciwwskazania? 

Btw. jak sprzedam Calico to kupić samice red rubina? Czy lepiej zostawić taki układ jak jest +Socolofi -Calico?

Opublikowano
11 minut temu, Zawilka napisał:

Btw. jak sprzedam Calico to kupić samice red rubina? Czy lepiej zostawić taki układ jak jest +Socolofi -Calico?

Samice ciężko będzie Ci kupić, więc możesz zostawić Calico.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Socolofi jest rybą głownie roślinożerną, więc zrównoważnenie diety może być problemem, ale nie jest nie możliwe. Wg. mnie na pewno będziesz musiał zrezygnować z mrożonek. Reszta leży w ustawieniu karmienia.

Opublikowano (edytowane)

Możesz, swoją non mbunę karmię od dawna granulatem i świetnie się rozwija. Przy współczesnych pokarmach można odstawić mrożonki i właśnie pogodzić  potencjalnego roślonożercę z mięsożercą.

Edytowane przez pozner