pozner Opublikowano 5 Grudnia 2016 #51 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Ja bym się pzbył A. calico, a kupił Placidochromis phenochilus mdoca (white lips) i ewentualnie Labidochromis chizumulae. Bardzo ciekawie może się to prezentować z tą małą mbuną. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez pozner
Zawilka Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #52 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Calico są na wylocie więc to nie problem. Placidochromisy oglądałem ostatnio, ale wg mnie trochę za duże. Wolałbym harem czegoś mniejszego. L. chizumulae nie znam, ale zaraz to nadrobie
pozner Opublikowano 5 Grudnia 2016 #53 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) to może zamiast mdok, Placidochromis gissel. Wg. mnie samice są ładniejsze od samców. Są drobniejsze i mniejsze. Do Ciebie mdoki jeszcze się łapią. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez pozner
Zawilka Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #54 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Znalazłem na forum, że P.Socolofi jest polecany do połączenia z aulonocara, a z yellowkiem też się dogada chyba się zdecyduje na niego. Jakieś przeciwwskazania? Btw. jak sprzedam Calico to kupić samice red rubina? Czy lepiej zostawić taki układ jak jest +Socolofi -Calico?
pozner Opublikowano 5 Grudnia 2016 #55 Opublikowano 5 Grudnia 2016 11 minut temu, Zawilka napisał: Btw. jak sprzedam Calico to kupić samice red rubina? Czy lepiej zostawić taki układ jak jest +Socolofi -Calico? Samice ciężko będzie Ci kupić, więc możesz zostawić Calico. 1
Zawilka Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #56 Opublikowano 5 Grudnia 2016 A coś złego w P.Socolofii widzisz?
pozner Opublikowano 5 Grudnia 2016 #57 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Socolofi jest rybą głownie roślinożerną, więc zrównoważnenie diety może być problemem, ale nie jest nie możliwe. Wg. mnie na pewno będziesz musiał zrezygnować z mrożonek. Reszta leży w ustawieniu karmienia.
Zawilka Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #58 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Hmmm.... Z mrożonek na pewno nie mogę zrezygnować ze względu na Sciaenochromisa
pozner Opublikowano 5 Grudnia 2016 #59 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Możesz, swoją non mbunę karmię od dawna granulatem i świetnie się rozwija. Przy współczesnych pokarmach można odstawić mrożonki i właśnie pogodzić potencjalnego roślonożercę z mięsożercą. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez pozner
Zawilka Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #60 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Wiem, że nie bardzo w tym temacie, ale czym karmisz? Bo ja ciągle szukam czegoś i cały czas zmieniam.
Rekomendowane odpowiedzi