Zawilka Opublikowano 7 Maja 2016 Autor #31 Opublikowano 7 Maja 2016 Klub? Chętnie, ale żeby być klubowiczem najpierw wypada mieć akwarium później skorzystam na pewno!
Zawilka Opublikowano 25 Maja 2016 Autor #32 Opublikowano 25 Maja 2016 Jako, że upragniony start już tuż tuż, to mam pytanie odnośnie wpuszczania ryb. Wszystkie na raz? W odstępach? Mogę wpuszczać po 10 w odstępach? Które pierwsze?
egon44 Opublikowano 25 Maja 2016 #33 Opublikowano 25 Maja 2016 Myślę że na początek starczy wpuszczenie 10szt ryb,co biologia się w pełni ustabilizuje... A po tygodniu lub dwóch wpuszczał bym resztę obsady... 1
LECHPL Opublikowano 26 Maja 2016 #34 Opublikowano 26 Maja 2016 Ja wpuściłem wszystkie i nic się nie stało, ale startowałem na molinezje. Akwarium nie takie małe jak wpuścisz 30 maluchów to pewnie nic się nie wydarzy.
Zawilka Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor #35 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Obsada się zmieniła niemal kompletnie. Mam nadzieję, że wybrałem dobrze. W zasadzie prosiłbym o odpowiedź na jedno pytanie. Metriaclima msobo magunga (to było pewne od razu) Cynotilapia afra likoma red top (nadarzyła się super okazja) Jako 3 gatunek mam w super cenie również: Cynotilapia Hara Gallireya Reef Ewentualnie jak Hara nie pasuje to myślałem o: Labidochromis hongi red top Hara czy Hongi? Czy jest to tylko kwestia, które bardziej mi się podobają?
Bezprym Opublikowano 8 Czerwca 2016 #36 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Dodając mięsożerną afrę musisz zwiększyć udział pokarmów mięsnych w diecie dlatego roślinożerna hongi odpada. Osobiście nie dodawałbym już następnej cynotilapii a rozejrzałbym się za czymś mniej terytorialnym bo możesz mieć sajgon. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka
Zawilka Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor #37 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Czyli Msobo i 2 Cynotilapie odpadają, za dużo agresji? Więc szukam chyba dalej
Bezprym Opublikowano 8 Czerwca 2016 #38 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ja dorzuciłbym Pseudotropheusa cyaneorhabdos maingano. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 8 Czerwca 2016 #39 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Czyli Msobo i 2 Cynotilapie odpadają, za dużo agresji? Więc szukam chyba dalej Nie ma potrzeby. W 150 centymetrach dadzą radę bez najmniejszego problemu.
Zawilka Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor #40 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Nie ma potrzeby. W 150 centymetrach dadzą radę bez najmniejszego problemu. Ironia czy mówisz serio?
Rekomendowane odpowiedzi