Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Autor tematu zabrania stosowania ustrojstwa do czasu ponownego przeczytania postu #1 ;) ponieważ ustrojstwo przez te lata miało poważną wadę i właśnie temat został uzupełniony :Di  poprawiony   a nawet rozszerzony o  czuwanie nad przeciekami z kubłów , węży czy pokryw.  Wart przeczytać ponownie i pomyśleć o bezpieczeństwie.

• Lubię to 2
  • Haha 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W zeszłym tygodniu zmontowałem moją wersję ustrojstwa z purolitem a wczoraj w końcu przetestowałem wodę - NO3 w kranie wyszło między 10 a 20 a po filtracji 1 (nowy test JBL). Działa!

Zastosowałem następującą kolejność mediów: polipropylen 20 µm - węgiel - purolite (wszystkie trzy w obudowach 10'). Dodatkowo do celów spożywczych filtry liniowe węgiel z kokosa 2' - polipropylen 1 µm 2,5'.

Pojemnik na złoże do filtra 10': https://sklep.osmoza.pl/obudowa-na-zloze-fceb10-p-140.html

20180103_212105.thumb.jpg.74477ed80e2c8d6ba5d72fcaf72fdddf.jpg20180107_204902.thumb.jpg.c8665c3de95b5f5b0b6b62eccfacbd2d.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie tego ustrojstwa a mianowicie wodę w domu mam podgrzewaną za pomocą piecyka gazowego,czy załączy mi się piecyk przy tak małym przepływie wody przez to urządzenie.Prodzę o odpowiedź.

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Ja też mam piecyk. Ustawiam na 30C plus lekko odkręcony kran i leci. Piecyk się czasami wyłącza i za chwile startuje.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka