bajron1984 Opublikowano 27 Lutego 2016 #61 Opublikowano 27 Lutego 2016 grabiec masz minusa u mnie że filmik taki krótki:(:(
Gość grabiec Opublikowano 27 Lutego 2016 #62 Opublikowano 27 Lutego 2016 grabiec masz minusa u mnie że filmik taki krótki:(:( No przykro mi. Taki nagrałem. Ale chyba lepszy rydz niż nic
egon44 Opublikowano 27 Lutego 2016 #63 Opublikowano 27 Lutego 2016 Wyobrażam sobie rachunki za wodę (przy częstych podmianach). Raczej w tak dużym baniaku,częste wymiany wody nie są konieczne ...
biopiotr Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor #64 Opublikowano 27 Lutego 2016 Cześć jak grube szyby w tym akwarium zostały zastosowane? Jaka jest wydajność pomp? Jak wygląda obsługa tego zbiornika? Nie brakuje cyrkucji? Rozumiem że cena szkła to troche temat tabu? Szyba przednia 2x15 mm 4 x folia pvb rodzaj szkła opti White Szyby boczne i tylnie 2x15 mm 4 x folia pvb rodzaj szkła Flot Dno łamane 5 sztuk 19 mm Zastosowano dwie pompy które ostatnio trochę zdławiono jeśli potrzebne są dalsze dane mogę przeczytać Obsługa dolewanie wody do sumpa co 2, 3 dni czyszczenie skarpetek filtracyjnych i podmiana raz na 10 dni, czyszczenie przedniej szyby magnesem do 2-3 dni, ryby karmione 2 razy dziennie rożnymi pokarmami JBL i mrożoną spiruliną z dafnią do tej pory strata 2 (dwu) ryb -- dołączony post: No przykro mi. Taki nagrałem. Ale chyba lepszy rydz niż nic następnym razem zapraszam na kawę proszę dzwonić 601831938
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Lutego 2016 #65 Opublikowano 27 Lutego 2016 Piotrze..Warto wrzucić jakiś film na You Tube . Oczywiście to tylko sugestia.
bajron1984 Opublikowano 27 Lutego 2016 #66 Opublikowano 27 Lutego 2016 Szyba przednia 2x15 mm 4 x folia pvb rodzaj szkła opti White Szyby boczne i tylnie 2x15 mm 4 x folia pvb rodzaj szkła Flot Dno łamane 5 sztuk 19 mm Zastosowano dwie pompy które ostatnio trochę zdławiono jeśli potrzebne są dalsze dane mogę przeczytać Obsługa dolewanie wody do sumpa co 2, 3 dni czyszczenie skarpetek filtracyjnych i podmiana raz na 10 dni, czyszczenie przedniej szyby magnesem do 2-3 dni, ryby karmione 2 razy dziennie rożnymi pokarmami JBL i mrożoną spiruliną z dafnią do tej pory strata 2 (dwu) ryb -- dołączony post: następnym razem zapraszam na kawę proszę dzwonić 601831938 Bardzo proszę o długi filmik tego baniaka wraz z tym co pod baniakiem jak i za szkłem:D
biopiotr Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor #67 Opublikowano 27 Lutego 2016 Bardzo proszę o długi filmik tego baniaka wraz z tym co pod baniakiem jak i za szkłem:D OK w wolniejszej chwili zrobię 1
biopiotr Opublikowano 4 Marca 2016 Autor #68 Opublikowano 4 Marca 2016 Nasze akwarium wzbogaciło się o niebieskie światło led świecące od 19 do 7 po czym zapala się górne światło. Nie wiem czy taki led jest potrzebny ale decyzja była "z góry" Czekam jeszcze na zabudowę górnej części po czym zrobię filmiki
endriu0 Opublikowano 4 Marca 2016 #69 Opublikowano 4 Marca 2016 Jak dla mnie to dużo za mocne to niebieskie światło jak na nocne oświetlenie. Ryby się stresują przez to. Lekkie można dać dla popatrzenia ich w nocy, albo żeby nie wyskakiwały z akwarium, ale sądząc po zdjęciu zdecydowanie za mocne dla mnie. 1
timi-akwaria.pro Opublikowano 5 Marca 2016 #70 Opublikowano 5 Marca 2016 Wg mnie nocne oświetlenie nie jest rybom potrzebne, a wręcz niewskazane, a tym bardziej takie silne. Zwierzęta muszą poczuć, że jest noc, a w tej sytuacji będzie to utrudnione. 1
Rekomendowane odpowiedzi