Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Marca 2015 #51 Opublikowano 19 Marca 2015 Coś mi się wydaje, że to niestety są zdjęcia sprzedawanego zbiornika. Delikatnie mówiąc nie wygląda to dobrze. ..co tu nie wygląda dobrze? Po zrzuceniu zdjęcia i powiększeniu nie widzę białych spoin . Ale zawsze można zadzwonić i zapytać.
Olobolo Opublikowano 19 Marca 2015 Autor #52 Opublikowano 19 Marca 2015 Jeśli chodzi o ta aukcje co Pan Andzej wkleił to zadzwoniłem i jest to klej przezroczysty ale moze być czarny jak trzeba. Rozumiem ze przezroczysty jest lepszy. Opcja bez belki kosztuje 150 PLN mniej. 2000 PLN za 150x50x60 z przednia szyba ow z szafka i pokrywa Alu to dobra cena. Ciekawe jak z przodu bedzie wyglądało łączenie ow z float. Pewnie zielony kolor. Ale co tam cos za cos. No nic. I tak wybór filtra spędza mi sen z powiek:)
MatiK Opublikowano 19 Marca 2015 #53 Opublikowano 19 Marca 2015 Olobolo do takiego baniaka kupuj Fluvala FX6 i masz mechanika z głowy
Olobolo Opublikowano 20 Marca 2015 Autor #54 Opublikowano 20 Marca 2015 No właśnie wziąłem się wczoraj za czytanie opinii o fx6 na amerykańskim Amazonie. Zreszta na razie nie zadecydowałem jeszcze czy bedzie 150 czy 200. Chce sie zapoznać z budowa filtra narurowego, bo myślę że jest to najlepsze rozwiazanie przy założeniu ze pompa jest cichsza od tych z filtrów kubełkowych. Jest jeszcze Eheim Classic 1500xl czy jak on sie tam nazywa cena podobna do fx6. Nie dało by rady użyć fx6 jako mechanika i biologa? Należę do minimalistów. Wolałbym miec jak najmniej skomplikowany zestaw. No i jeszcze P. acei. Poczytałem tu i tam na forum i niektórym samiec dorasta do 17cm!!!!!! Jaki moze być zastępca dla P. acei? Przypominam ze obecnie myślę yellow i rdzawym. Chcę dać rośliny do Malawi wiec te gatunki ich nie niszczą aż tak jak pozostałe. No nic to na razie nie jest istotne. O obsadzie będę myślał pózniej.
marcin73m Opublikowano 20 Marca 2015 #55 Opublikowano 20 Marca 2015 ..co tu nie wygląda dobrze? Po zrzuceniu zdjęcia i powiększeniu nie widzę białych spoin . Ale zawsze można zadzwonić i zapytać. Odniosłem się do tego używanego zbiornika z oferty z OLX, do którego link jest w poście 48. Przepraszam za zamieszanie.
Olobolo Opublikowano 21 Marca 2015 Autor #56 Opublikowano 21 Marca 2015 Panowie, mam bardzo ważne pytanie: czy na prawdę potrzebuję pokrywy?
CoolPhone Opublikowano 21 Marca 2015 #57 Opublikowano 21 Marca 2015 Na to pytanie możesz sobie odpowiedzieć tylko Ty sam. Chyba, że ktoś tutaj będzie chciał zadecydować za Ciebie, ale wątpię w to. Mówiąc wprost - kwestia indywidualna. (mowa o tym czy dać pokrywę, czy zostawić baniak odkryty). Zamiast P. Acei proponuję M. Callainos. 1
stan Opublikowano 21 Marca 2015 #58 Opublikowano 21 Marca 2015 Nie dało by rady użyć fx6 jako mechanika i biologa? Należę do minimalistów. Wolałbym miec jak najmniej skomplikowany zestaw. Jak najbardziej fx6 możesz użyc jako mechanika i biologa ! 1
Nolan Opublikowano 21 Marca 2015 #59 Opublikowano 21 Marca 2015 Przypominam ze obecnie myślę yellow i rdzawym. Chcę dać rośliny do Malawi wiec te gatunki ich nie niszczą aż tak jak pozostałe. No nic to na razie nie jest istotne. O obsadzie będę myślał pózniej. U mnie właśnie rdzawe odpowiadają za demolkę roślin. Saulosi prawie obojętne na rośliny. Bez większych ubytków ostały się jedynie Anubiasy ale i za nie już się zaczęły brać po wykoszeniu Nurzańców. 1
Olobolo Opublikowano 21 Marca 2015 Autor #60 Opublikowano 21 Marca 2015 Chroba ... Metodą eliminacji zostanie mi tylko Yellow...... A vallisneria? Czy to prawda ze żaden jej nie tknie?
Rekomendowane odpowiedzi