Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ja mam mieszkanie ubezpieczone w PZU i mam ubezpieczenie od zalania wodą z akwarium. Ale zawierając ubezpieczenie należy dokładnie dopytać ubezpieczyciela czy akwarium jest ujęte w pakiecie, ponieważ takowe ubezpieczenie od zalania mają czasem wyłączenia właśnie akwariów oraz innych urządzeń typu łóżko wodne itp. Wiem bo ostatnio przerabiałem ten temat i dzwoniłem w tej sprawie do PZU.

Opublikowano

Ja ubezpieczyłem w Warcie. Mają tam wyszczególnione od zalania mieszkania przez pęknięcie lub rozszczelnienie akwarium , jak również zalanie przez sprzęt obsługujący akwa np. filtr zewnętrzny.

Opublikowano
Ja ubezpieczyłem w Warcie. Mają tam wyszczególnione od zalania mieszkania przez pęknięcie lub rozszczelnienie akwarium , jak również zalanie przez sprzęt obsługujący akwa np. filtr zewnętrzny.

potwierdzam, również mam w warcie

Opublikowano

Właśnie wróciłem od ubezpieczyciela, Ergo Hestia. Przedstawiciel zapewnił mnie o tym, że w zakres OC wchodzą wszelkie zdarzenia losowe związane z wyposażeniem mieszkania, w tym również np. z akwarium, czy łóżkiem wodnym. Mimo to zażądałem wyszczególnienia w dodatkowej klauzuli akwarium 500l. wraz z filtrami zewnętrznymi, co zostało spełnione. Koszt to 105zł.

Opublikowano

No to skoro temat się rozkręcił to powiem że ja mam ubezpieczenie u pana Pikuśa ;) Mam ochronę szkła nie ważne czy to okno, szyba w drzwiach czy akwarium, oraz ochronę od zalania też nie istotne z jakiego powodu.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.