Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, maqus napisał:

Mam to samo w moim  "Cztery kąty" w Gothaer z tym, że rozszerzyłem to na siebie. Tzn, jak (tfu, tfu) pęknie akwa to firma zwraca koszta remontu u mnie i u sąsiadów (raz jeszcze tfu, tfu).

Też mam u nich takie ubezpieczenie i kosztowało mnie to 205zł na rok

Opublikowano

No to jak już robimy rankomat, to dodam Proama

182zł rocznie

(v) zalania wodą z akwarium w efekcie samoistnej awarii urządzeń znajdujących się w akwarium lub nieumyśl-
nego jego uszkodzenia lub rozbicia,

kwoty:

Kwota 50k na moje mieszkanie i 50k jako OC dla sąsiadów

Ruchomości 20k

Piwnica 5k

Opublikowano

Hmmm. U Krzyśka brakuje informacji o rozszczelnieniu urządzeń akwarystycznych, jest tylko info o samym akwa. U Rafała znów dotyczy tylko urządzeń będących w akwarium a nie ma wzmianki o urządzeniach poza nim (dobrze, że ma kasety).
Taka przynajmniej jest moja interpretacja nie poparta żadnymi studiami ;)

Wysłane z telefonu

Opublikowano
10 godzin temu, spiochu napisał:

Hmmm. U Krzyśka brakuje informacji o rozszczelnieniu urządzeń akwarystycznych, jest tylko info o samym akwa. U Rafała znów dotyczy tylko urządzeń będących w akwarium a nie ma wzmianki o urządzeniach poza nim (dobrze, że ma kasety).
Taka przynajmniej jest moja interpretacja nie poparta żadnymi studiami ;)

Wysłane z telefonu

Kubeł chyba by uznali za urządzenie w akwarium, wszak rurki siedzą w baniaku. Ale też nie kończyłem fakultetów w tej dziedzinie :) 

Opublikowano

U mnie jest jeszcze taki podpunkt:

"3/ Wydostanie się wody z urządzeń domowych w wyniku ich awarii".

Oczywiście można się przyczepić, czy filtr to urządzenie domowe, ale tak to można przyczepić się do wszystkiego i wszędzie znaleźć luki. Moim zdaniem, w skrócie, OC obejmuje praktycznie wszystko. To tak jak w samochodach, jeśli nie ma rażących zaniedbań ze strony ubezpieczającego (alkohol, brak badań technicznych itp.), to ubezpieczenie zostanie wypłacone.

Tu też jest dużo wyłączeń, ale nie ma w nich np. nietypowych instalacji, lub urządzeń wodnych...czy czegoś podobnego.

Opublikowano
34 minuty temu, pozner napisał:

Oczywiście można się przyczepić, czy filtr to urządzenie domowe, ale tak to można przyczepić się do wszystkiego

Jeżeli likwidator szkody i ubezpieczalnia grają fair to wypłacą odszkodowanie. Co innego jeżeli ubezpieczyciel celowo nie chce wypłacić odszkodowania. Wtedy zawsze znajdzie punkt w regulaminie na który może się powołać. Tak jak napisałeś zawsze znajdą sobie jakąś lukę w regulaminie :)

• Dziękuję 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nowy rok, więc i nowe ubezpieczenie domu. Nigdy sam tego nie robiłem, więc potrzeba pomoc :)

Powiedzcie mi o co "gwałcić" przedstawiciela żebym miał to w ubezpieczeniu, oczywiście chodzi o dodatkowe ubezpieczenie od zalania przez akwarium jak i sprzętu akwarystycznego. Ubezpieczał może ktoś już w tym roku ?

Czytałem wasze posty i praktycznie każdy coś tam miał ale nikt tego samego :) A szkoda było by zalać parkiet i nowo wyremontowany dom :) 

Opublikowano

Miałem okazje przyjemność przetestować usługi Generali, w zapisy OWU się nie wgłębiałem ale dałem dupy, ewidentnie moja wina i szkoda zlikwidowana bez problemu. Jak masz chęć to PW skontaktuje Cie z moim przedstawicielem. 

Opublikowano

w takim razie powiadajcie co powinno zawierać takie ubezpieczenie. Za dwa tygodnie jadę na urlop i bede chcial dom ubezpieczyć ?